Benzema se po prvi put oglasio nakon što je Francuska ispala s Evropskog prvenstva

Vratio se u reprezentaciju

Benzema se po prvi put oglasio nakon što je Francuska ispala s Evropskog prvenstva

E. Čaušević

Reprezentacija Francuske neočekivano je ispala već u osmini finala Evropskog prvenstva.

Aktuelni prvaci svijeta bili su prvi favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva na koje su stigli u zaista odličnom sastavu, ali na kraju nisu uspjeli da ispune očekivanja.

Francuska je u najvećoj senzaciji na dosadašnjem Euru ispala već u osmini finala i to od Švicarske. Francuzi su vodili sa 3:1 u ovom meču i činilo se da je sve završeno, ali su Švicarci u samom finišu došli do 3:3.

Nakon što nije bilo golova u produžecima pobjednika smo saznali nakon penala, a to je bila Švicarska. Tragičar Trikolora bio je Kylian Mbappe koji je promašio odlučujući penal.

Po prvi put nakon šest godina u dresu reprezentacije zaigrao je i Karim Benzema koji je uspio zabiti tri gola na ovom Evropskom prvenstvu.

Benzema je pokazao da je fantastičan napadač i sigurno da je itekako tužan što nije uspio da dođe do zlatne medalje nakon što se konačno vratio u reprezentaciju.

Oglasi

Nakon što su se strasti smirile Benzema je odlučio da se oglasi na društvenim mrežama i poručio je da će se ova ekipa vratiti još jača.

"Dirljivo je gledati ove slike s Eura i volio bih da smo došli na sami vrh. Hvala što ste uvijek vjerovali u nas. Vratit ćemo se još jači. Također, hvala cijeloj ekipi, trenerima i cijeloj Francuskoj na tako toploj dobrodošlici nakon mog povratka", napisao je Benzema.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

U dosadašnjem dijelu Evropskog prvenstva gledali smo zaista sjajne mečeve, a ostalo je još da se odigraju polufinalne utakmice, te finale.

Podsjećamo, u polufinalima sastaju se Italija - Španija i Engleska - Danska. Finale Evropskog prvenstva na rasporedu je naredne nedjelje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti