Zna se ko će voditi Francusku na Mundijalu: "Sve smo dogovorili za tri minute"

Deschamps ostaje selektor

Zna se ko će voditi Francusku na Mundijalu: "Sve smo dogovorili za tri minute"

Endin Čaušević

Reprezentacija Francuske bila je prvi favorit za osvajanje Evropskog prvenstva, ali su Trikolori ispali već u osmini finala.

Francuska je prije tri godine dominantno došla do titule na Svjetskom prvenstvu, te je cilj bio da Trikolori po drugi put u historiji nakon Mundijala osvoje i Evropsko prvenstvo, ali to nisu uspjeli.

Aktuelni prvaci svijeta bili su prvi favoriti za osvajanje zlatne medalje, ali su priredili pravi šok svojim navijačima već u osmini finala gdje su poraženi od Švicarske.

Francuska je u tom meču vodili sa 3:1 u finišu, ali su Švicarci uspjeli nekako da dođu do 3:3. U produžecima nije bilo golova, a nakon penala Švicarska je slavila veliku pobjedu i plasman u četvrtfinale.

Nakon neočekivanog poraza od Švicarske počelo se špekulisati da će Didier Deschamps dobiti otkaz na klupi Francuske.

Mnogobrojni francuski mediji objavili su da je Zinedine Zidane prvi kandidat da bude novi selektor reprezentacije Francuske, te da će gotovo sigurno on voditi Trikolore na Mundijalu u Kataru.

Oglasi

Međutim, sada je jasno da se to neće desiti jer će Deschamps ostati na klupi francuske reprezentacije.

Predsjednik Fudbalskog saveza Francuske, Noel Le Graet, dao je danas intervju za Figaro u kojem je otkrio da Deschamps neće napustiti klupu ove reprezentacije i da ostaje i dalje selektor.

"Deschamps će biti selektor Francuske na Mundijalu u Kataru. Sve smo riješili za tri minute. Ima ogromnu volju i želju da ostane selektor, a i ja sam to želio. Nije bilo nikakve rasprave i odmah smo dogovorili da on ostaje", rekao je Le Graet.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Deschamps je na klupi reprezentacije Francuske stigao na ljeto 2012. godine, te je uspio osvojiti Svjetsko prvenstvo prije tri godine.

Ovaj 52-godišnji stručnjak ima ugovor do kraja 2022. godine, odnosno do kraja Mundijala u Kataru, a nakon toga će biti odlučeno da li će produžiti saradnju ili će Trikolore voditi neko drugi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti