Rusija će, ipak, igrati na Eurobasketu

Suspenzija ostaje na snazi, no bez uticaja na reprezentaciju

Rusija će, ipak, igrati na Eurobasketu

Adnan Beganović

Košarkaška reprezentacija Rusije igrat će na Evropskom prvenstvu.

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) potvrrdila je suspenziju Košarkaškog saveza Rusije, no dozvolila je da reprezentacija učestvuje na Evropskom prvenstvu.

FIBA je nakon saslušanja čelnika Košarkaškog saveza Rusije, Olimpijskog komiteta Rusije i Ministarstva za sport ove zemlje, odlučila da suspenzija ostane na snazi s tim da igrači, treneri, sudije i komesari neće trpiti zbog toga.

Podsjetimo, FIBA je Košarkaškom savezu Rusije suspenziju izrekla 29. jula zbog miješanja Suda u Moskvi u rad Saveza tokom predsjedničkih izbora.

Košarkaška reprezentacija Rusije na Evropskom prvenstvu se nalazi u grupi A zajedno sa našom selekcijom, Francuskom, Finskom, Poljskom i Izraelom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.