Francuska rutinski protiv Albanije, Turska u posljednjoj minuti došla do pobjede protiv Andore
Foto: EPA

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Francuska rutinski protiv Albanije, Turska u posljednjoj minuti došla do pobjede protiv Andore

E. Oštraković

Večeras su odigrane utakmice 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a pobjede su ostvarile reprezentacije Francuske i Turske.

Obje reprezentacije bile su veliki favoriti na domaćem terenu, te su na kraju uspjele upisati pobjede.

Francuzi su upisali rutinsku pobjedu protiv Albanije, u utakmici koja je malo kasnila, jer su organizatori pogriješili himnu, a Albanci nisu htjeli početi utakmicu sve dok se ne pusti njihova himna.

Već nakon prvog poluvremena bilo je 2:0 za Francuze, a golove su postigli Coman i Giroud. Imali su Francuzi šansu i za treći gol, ali je Griezmann promašio penal.

U drugom poluvremenu viđena su još dva gola. Drugi gol na susretu, a treći za Francuze postigao je Coman, dok je cijelu priču završio Ikone.

Sve što su uspjeli napraviti Albanci bio je utješni gol, koji je sa bijele tačke postigao Cikalleshi u 90. minuti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Turska je nakon velike muke uspjela da ostvari pobjedu protiv Andore. Mučili su se Turci sve do 89. minute kada su konačno uspjeli savladati gostujućeg golmana.

Tačnije to je uradio Tufan, koji je postigao jedini gol na ovoj utakmici, te je donio jako važnu pobjedu Turskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi