Španci razbili Francusku i plasirali se u finale Evropskog prvenstva

Crvena furija slavila sa 4:1

Španci razbili Francusku i plasirali se u finale Evropskog prvenstva

E. Čaušević

Mlada reprezentacija Španije večeras je sa 4:1 u polufinalu Evropskog prvenstva savladala selekciju Francuske.

Francuska je dobro počela utakmicu i nije izgledalo da će doživjeti tako ubjedljiv poraz. Trikolori su poveli u 16. minuti kada je Mateta iz penala pogodio za 1:0.

Međutim, samo desetak minuta kasnije Španija je uspjela da izjednači na 1:1 kada je Roca odlično pogodio za 1:1. Pravu dramu gledali smo u finišu prvog poluvremena kada je sudija svirao penal za Španiju.

Nakon dosta protesta igrača Francuske u petoj minuti nadoknade Oyarzabal je izveo penal i pogodio za 2:1 i preokret Crvene furije.

Španci su u drugom dijelu lagano završili posao. U 47. minuti prvo je Olmo pogodio za 3:1, dok je konačnih 4:1 postavio Mayoral golom u 67. minuti.

Selekcija Španije će u finalu igrati protiv Njemačke koja je danas u polufinalu bila bolja od Rumunije sa 4:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi