Deschamps će na Grbavicu dovesti izmijenjen sastav Francuske
Foto - EPA

Engleski klubovi definitivno ne žele pustiti igrače

Deschamps će na Grbavicu dovesti izmijenjen sastav Francuske

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Francuske gotovo izvjesno neće moći da računa na igrače iz engleskog Premiershipa u narednim reprezentativnim akcijama.

Trikolori kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru počinju 24. marta na Saint Denisu protiv Ukrajine, a zatim im slijede gostovanja u Kazahstanu (28. mart), te na Grbavici 31. marta.

U ovim utakmicama selektor Didier Deschamps gotovo sigurno neće moći da računa na igrače iz engleske Premier lige.

Klubovi iz Engleske najavili su kako ne žele pustiti igrače na reprezentativne obaveze, jer bi po povratku svi morali u desetodnevnu izolaciju.

Liverpool je taj koji je prvi odbio da pusti igrače, dobili su podršku danas od Chelseaja i Tottenhama, a očekuje se u narednim danima da isto naprave i ostali klubovi.

Tako će Francuzi na Grbavicu doći vjerovatno u nešto drugačijem sastavu. U ekipi izvjesno neće biti nekoliko istinskih zvijezda, a na posljednjem spisku u novembru iz Premiershipa su pozive dobili ovi igrači.

Hugo Lloris, Moussa Sissoko (Tottenham), Lucas Digne (Everton), Kurt Zouma, Olivier Giroud, N'Golo Kante (Chelsea), Paul Pogba i Anthony Martial (Manchester United).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Dake ovi fudbaleri će gotovo sigurno propustiti akcije reprezentacije Francuske, ali i dalje je ova selekcija apsolutni favorit u utakmicama koje im predstoje.

Treba svakako istaći da će u problemu biti i ostale selekcije čiji igrači nastupaju u Engleskoj i velika većina njih neće moći računati na igrače iz Premiershipa u martovskim utakmicama.

Top Komentari

Tas14
Daj Bože da se bar igrači trznu i sami kreiraju iznenađenje i pobjede francuze. I sad mi je žao što Pape nije selektor ili neko pametan
9 0
Alch0
Ma bez puno respekta i bez straha igrati...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi