Ancelotti je to nazvao glupostima, a onda se oglasio Benzema: "Najbolji poklon za rođendan"

Željno se čeka Svjetsko prvenstvo

Ancelotti je to nazvao glupostima, a onda se oglasio Benzema: "Najbolji poklon za rođendan"

E. Ganibegović

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za sedam dana. Trofej brani Francuska, a udarna igla, Karim Benzema, trebao bi biti spreman nakon što je bio povrijeđen.

O tome je nedavno govorio i Carlo Ancelotti, njegov trener u Real Madridu. 

Napadač je krajem prošlog mjeseca doživio treću povredu u sezoni, a od tada je propustio pet utakmica. U jedinoj utakmici u kojoj je ušao na teren Benzema je odigrao samo 28 minuta.

Tako se u Španiji šuškalo da je Carlo Ancelotti (63 godine) posebno čuvao Benzemu kako napadač ne bi riskirao još težu povredu prije Svjetskog prvenstva, no on je te špekulacije nazvao "glupostima".

"To je besmislica. Igrat će na Svjetskom prvenstvu bez potrebne minutaže da bude u dobroj formi. Imao je problem, ne ozbiljan, trenirao je odvojeno, ali nije imao osjećaj da može odigrati cijelu utakmicu.

Karim je najviše razočaran jer će igrati na Svjetskom prvenstvu kao osvajač Zlatne lopte, a nema puno minuta na nogama", objasnio je Ancelotti, prenosi ESPN.

Oglasi

Benzema je prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru upitan kako je s medicinske strane, a francuski je napadač dao naslutiti da će biti dobro do prve utakmice Francuske. 

Istovremeno, ovogodišnji osvajač Zlatne lopte sanja o osvajanju velikog trofeja sa svojom reprezentacijom, dan prije nego što napuni 35 godina.

"Svjetsko prvenstvo? To bi bio jedan od najboljih rođendanskih darova. Svaka utakmica će biti finalna. Imamo jako dobru ekipu, svaku utakmicu shvatamo pojedinačno.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Imao sam nekih problema, ništa ozbiljno. Ima još vremena do 22. novembra. Bit ću dobro, fizički i psihički spreman", rekao je Benzema, a prenosi AS.com.

Inače, 22. novembar je datum kada će Francuska igrati svoju prvu utakmicu. Protivnik će im biti Australija, a u grupi se još nalaze Tunis i Danska. 

Top Komentari

denimen9
Benz osvaja, najbolji strijelac i još jedan balon u padže, easy.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti