Očekivali su nerede, a navijači im na gospodski način očitali bukvicu

Civilizacija ispred svega

Očekivali su nerede, a navijači im na gospodski način očitali bukvicu

Haris Zilić

Tunis je stigao do velike, ali uzaludne pobjede protiv Francuske u trećem kolu Mundijala u Kataru u okviru grupe D. Tunižani su slavili sa 0:1, ali uzalud.

Taj trijumf afričkoj reprezentaciji nije bio dovoljan da prođe dalje, koštao ih je poraz od Australije u drugom kolu rezultatom 0:1.

Na kraju grupe Francuska je imala šest bodova, kao i Australija, Tunis je imao četiri boda, a Danska jedan bod.

Duel Francuske i Tunisa bio je sa veliko najavom zbog navijača. Očekivali su se neredi na ulicama Francuske gdje živi velika kolonija Tunižana, ali slike iz Nice su večeras pokazale suportno.

Nice je francuski grad koji broji najveći broji Tunižana koji žive i rade u Francuskoj.

Na trgu su večeras zajedno sa navijačima Francuske pratili pomenuti meč i nije bilo nijednog jedinog incidenta.

Oglasi

Video se brzo proširio društvenim mrežama, a kako je to izgledalo možete pogledati OVDJE.

Od najava nereda i utakmice visokog rizika na kraju smo došli do prijateljskog i sportskog okršaja gdje su navijači pokazali kako treba da se navija za svoje selekcije.

Tunis je imao itekako razloga za tugu, ali pokazali su da mogu igrati na vrhunskom nivou.

Nevjerovatan podatak je da Tunis nije primio gol u mečevima protiv Danske i Francuske dva favorita grupe prije početka takmičenja. Francuze su dobili 1:0, a sa Danskom su remizirali 0:0.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na kraju grupu završavaju sa gol razlikom 1:1, a taj jedan gol je bio trijumf Australije koji je na kraju Tunižane koštao plasmana u nokaut fazu.

Sreća nije bila na strani afričke selekcije, al ito je sve fudbal i čar Mundijala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi