Australija prekinula patnju Danske u Kataru, uzaludna pobjeda Tunisa protiv Francuske

Osim Francuske u osminu finala ide i Australija

Australija prekinula patnju Danske u Kataru, uzaludna pobjeda Tunisa protiv Francuske

Esmer Oštraković

Odigrane su utakmice posljednjeg, trećeg kola grupne faze u okviru grupe D na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Kataru.

Prolaz dalje iz ove grupe ostvarila je sasvim očekivano reprezentacija Francuske i potpuno iznenađujuće selekcija Australije.

Iz ove grupe se očekivalo da će drugi putnik u osminu finala biti selekcija Danske, ali u direktnom okršaju za drugo mjesto Danska je potpuo podbacila.

Naime, Australiji je u susretu protiv Danske bio dovoljan bod, dok je njihovim protivnicima trebala pobjeda kako bi prošli dalje.

Tunis je mogao proći samo u slučaju pobjede protiv Francuske, koju je na kraju ostvario, ali im je bio potreban remi na utakmici Australije i Danske.

Danska je, uprkos tome što im je trebala pobjeda protiv Australije, odigrala užasnu utakmicu u kojoj se niti jednog trenutka nije dalo primjetiti da im treba pobjeda.

Oglasi

Sa druge strane Australci su se bazirali na odbranu svog gola, te su čekali priliku za kontru, te da na taj način ugroze gol Danske.

Upravo to im je uspjelo u 60. minuti utakmice kada je McGree sjajno asistirao Leckieu koji je uspio postići gol, te je tako potvrdio plasman Australije u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Tunis je napravio veliko iznenađenje, te je ostvario minimalnu pobjedu od 1:0 protiv Francuske, ali nisu uspjeli proći dalje jer im nije odgovarao rezultat sa druge utakmice.

Jedini gol na susretu između Tunisa i Francuske viđen je u 58. minuti kada je Khazri pretrčao nekih četrdeset metara, te je matirao golmana Francuske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Velika drama viđena je u sudijskoj nadoknadi. Griezmann je postigao gol u 98. minuti, a zatim je sudija svirao kraj utakmice. Ipak VAR je nakon završetka utakmice poništio gol Francuske, te su igrali odigrali još trideset sekundi, a zatim je ponovo sviran kraj utakmice.

Tako su Francuzi u osminu finala prošli sa prvog mjesta u grupi, dok su Australci završili na drugom mjestu i tako izborili prolaz u narednu rundu takmičenja.

Top Komentari

konj9484
Joj ja ovi nasi novinara ne znaju ni rezultat utakmice
4 0
Kugla
Danci su trebali zovnuti ovaj nastrani narod da mozda prodju dalje a sad imaju vremena da podrzavaju p*dercine
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi