Francuz 'zatočen' u Rusiji: Plašim se da bi ovo mogao biti moj kraj
Foto - EPA

Rami u problemima

Francuz 'zatočen' u Rusiji: Plašim se da bi ovo mogao biti moj kraj

M. Šljivak

Član generacije koja je 2018. godine osvojila Svjetsko prvenstvo u Rusiji Adil Rami potpisao je prije nekoliko mjeseci ugovor sa ekipom Sočija.

Ovaj 34-godišnji defanzivac je dobio ponudu iz Rusije koja se ne odbija, a ugovor mu je trebao važiti do 30. juna.

Međutim, Rami je kao i dobar dio fudbalera širom svijeta prinuđen da se čuv od koronavirusa. U izjavi za RMC je istakao da se plaši kako bi se njegova karijera mogla završiti.

"Prvenstvo je zaustavljeno i smatram da bi ovo moglo trajati duže od očekivanog. Slušam doktore jer ne postoji karanten u Sočiju i klub nam je rekao da izbjegavamo masovna okupljanja", rekao je Rami i nastavio je:

"To je međutim popriličan proble. Ovdje se vodi normalan život, svi su na ulici, svako živi svoj život, a ja se ne mogu vratiti u Francusku. Imam 34 godine, ovdje sam doslovno zatočen i bojim se da nakon svega neću moći igrati fudbal. Nedostaju mi djeca, no moram sačekati i biti strpljiv", rekao je Rami.

Prije odlaska u Rusiju Rami je igrao za Fenerbahče, a u karijeri je još nastupao za Marseille, Sevillu, Milan, Valenciju i Lille.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi