Francuzi deportovali trojicu Delija, razlog bizaran

Ne smiju nositi obilježja kluba

Francuzi deportovali trojicu Delija, razlog bizaran

Večeras od 19 sati Crvena zvezda će na megdan PSG-u u drugom kolu Lige prvaka.

Protiv srbijanskog prvaka naći će se tim koji predstavlja strah i trepet, ako ništa barem u napadačkom smislu (Neymar, Mbappe, Kavani, Di Maria), no to neće spriječiti navijače gostiju da okupiraju Park prinčeva.

Ipak, postoji problem, uslijed kojeg bi moglo sa aerodroma biti vraćeno još njih, pored trojice koji su već deportovani.

Pošto ih bije loš glas, francuska policija s posebnim entuzijazmom tretira Delije, a raširila se već i informacija da ni oni s kupljenom ulaznicom neće biti pušteni na stadion ukoliko budu nosili klupska obilježja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Reporter Telegrafa iz Pariza razgovarao je sa Delijama koji su doputovali u prijestolnicu Franucske i oni su savjetovali sve navijače crveno-bijelih da se ponašaju kao da su turistički u Parizu, kako ih carinska kontrola ne bi vratila za Srbiju.

"Inače, navijači Zvezde su još noć prije utakmice prošetali centrom Pariza, gdje su odjekivale pesme crveno-bijelih od strane oko 150 članova prve ekipe Delija", piše telegraf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi