Francuzi i Švicarci idu dalje, Sadiku ispisao povijest
Foto: EPA

Grupa A, 3. kolo

Francuzi i Švicarci idu dalje, Sadiku ispisao povijest

M. Šljivak

Fudbalske reprezentacije Francuske i Švicarske plasirale su se u osminu finala Evropskog prvenstva.

Meč ovih reprezentacija odigran u Lilleu okončan je bez golova (0:0), te su ovim rezultatom uz kiks Rumunije protiv Albanije prošle u osminu finala.

Prilika je na obje strane bilo. Švicarci su prvi prijetili Llorisu, ali je lopta izbačena u posljednji tren. S druge strane Pogba je pogodio prečku, pa se na odmor otišlo bez golova.

Nastavak također donosi solidnu fudbalsku predstavu. Pokušaja s obje strane je bilo, ali ne i golova. Payet je u 75. minuti uzdrmao prečku, no meč je završen bez golova.

Albanija je ostvarila prvi trijumf na Evropskom prvenstvu. Pobijedili su Rumuniju s 1:0, te će čekati rezultate ostalih grupa kako bi saznali idu li u osminu finala.

Junak pobjede i strijelac povijesnog gola za Albaniju na EP bio je Armando Sadiku u 43. minuti susreta.

Grupa A, 3. kolo:

Švicarska - Francuska 0:0

Rumunija - Albanija 0:1 (Sadiku 43')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi