Francuzi odredili formulu za konačnu tabelu: Je li Duljević ispao iz lige?

Za sada fudbala nema do septembra

Francuzi odredili formulu za konačnu tabelu: Je li Duljević ispao iz lige?

A. Čaušević

Fudbalska sezona u Francuskoj je okončana jučer nakon riječi premijera Edouarda Philippa da kolektvnih sportskih aktivnosti neće biti do septembra.

Noël Le Graët, prvi čovjek FS Francuske je nakon prekida Ligue 1 i Ligue 2 kazao kako će sada biti primjenjen pravilnik o ispadanju i promociji, dok šampionska titula neće biti dodijeljena.

"Trebamo primjeniti pravilnik. Bit će dvije promocije iz Ligue 2 i dva ispadanja iz Ligue 1. Za određivanje tabele uzet će se rezultati nakon 27. kola. Prioritet nam je da se odigra finale Kupa između PSG-a i St. Ettiennea", kazao je Le Graët.

Ovo znači da će u Ligi prvaka igrati PSG i Marseille, dok će Rennes u kvalifikacije. Kada je u pitanju Europa liga zagarantovano mjesto ima četvrtoplasirani Lille. Ukoliko se ne odigra finalni meč Kupa PSG - Saint Etienne na međunarodnu scenu će izaći Lyon kao peti i Monpellier kao šesti nakon 27. kola.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kada su u pitanju ispadanja iz lige će ispasti 19. i 20. Amiens i Toulouse što znači da se 18. Nimes našeg Harisa Duljevića spasiti, dok od naredne sezone u Ligue 1 ulaze Lorient i Lens.

Inače, plan Francuza je da se finale Kupa igra početkom augusta, ali problem predstavlja što Lyona očekuje meč u Ligi prvaka protiv Juventusa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi