Francuzi pobijedili Njemačku, De Colo odlučio meč

Pobjeda Francuza u posljednjem pripremnom meču

Francuzi pobijedili Njemačku, De Colo odlučio meč

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Francuske savladala je Njemačku u Kelnu rezultatom 68:63.

Iako se u dvorani okupilo gotovo 20.000 navijača, obje reprezentacije su odigrale dosta miran meč, ne želeći da rizikuju neke povrede pred start Evropskog prvenstva.

Imala je Njemačka prednost većim dijelom utakmice. Ipak, odličnom igrom u završnoj dionici, Francuzi prave preokret, te na kraju dolaze do pobjede u ovom susretu ponajviše zahvaljujući Nandu De Colu, koji je u posljednjoj minuti ubacio pet poena.

Veliki problem je ekipama predstavljao i klizav parket, te i da su htjeli, nisu mogli više pokazati u ovom susretu.

Nando De Colo je predvodio Francusku sa 14 poena, Mickael Gelabale je dodao 12, dok je kod Njemačke Dennis Schroder ubacio 16, a Dirk Nowitzki 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.