Zapeli pregovori, plata bivšeg Zmaja je previsoka za AEK

Morat će se žrtvovati ako se želi vratiti

Zapeli pregovori, plata bivšeg Zmaja je previsoka za AEK

Belgijski velikan Anderlecht želi se ovog ljeta riješiti bivšeg reprezentativca BiH.

Iako je ljetos u Anderlecht stigao kao veliko pojačanje iz AEK-a, taj epitet za vrijeme dosad provedeno u klubu Banjalučanin nije opravdao i ovog ljeta će definitivno ponovo promijeniti sredinu.

Već dugo vremena Anderlecht ne računa na njegove usluge, štaviše, zabranili su mu igrati i prijateljske utakmice koje ovaj tim organizuje kako bi mladi, kao i rezervisti mogli održavati formu, a problema pri pronalasku nove sredine bh. fudbaler svejedno ne bi trebao imati.

Interesanata ima poprilično, najprije se javila rumunska Craiova, no daleko je izvjesniji povratak u AEK s kojim je prošle sezone osvojio titulu u Grčkoj. Da se vrati u ovaj klub pozivaju ga i navijači, no da bi se transfer realizovao bivši reprezentativac BiH će morati smanjiti finansijske uslove, jer platu koju ima u Anderlechtu ne mogu i ne žele platiti.

Grci pišu kako nekadašnji fudbaler Borca u Anderlechtu zarađuje 800.000 eura godišnje, što ga čini jednim od naplaćenijih u ovom timu, dok mu je, s druge strane, AEK spreman dati najviše 450.000 eura.

Od decembra van terena

Het Laatste Nieuws navodi također da je AEK-ov tehnički direktor Nikos Lyberopoulos već boravio u Belgiji i razgovarao o potencijalnom transferu.

Njegovo dovođenje se za Anderlecht ispostavilo kao propala investicija, jer uloženih tri miliona eura nije ni djelomično opravdao. Loše partije, kao i skandali koji nemaju veze s fudbalom, doveli su do toga da je posljednju utakmicu za Anderlecht odigrao još u decembru 2018. godine.

Kroz karijeru je, podsjetimo, pored AEK-a igrao još za Borac, Crvenu zvezdu, Spartak Vladikavkaz, Tom Tomsk, Sporting, Elazigspor, Gaziantepspor, Sheriff, Krasnodar...

Potražite više informacija na temu Super League:

Top Komentari

gumenakita
zar nece u svrbiju?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi