Francuzi tvrde: Juventus ponovo zove Zidanea
EPA

Hoće li napustiti Real?

Francuzi tvrde: Juventus ponovo zove Zidanea

Francuski mediji najavljuju da bi Zinedine Zidane na kraju sezone mogao otići s klupe Real Madrida.

Zidane se na Santiago Bernabeu vratio u maju 2018. godine, nakon što je prethodno osvojio uzastopno tri trofeja Lige prvaka, ali u posljednje vrijeme navodno se ne slaže najbolje s Florentinom Perezom.

Prema informacijama do kojih je došao le10sport.com, Zidane bi mogao po drugi put napustiti klupu 'kraljevskog kluba', a njegovo sljedeće odredište bi trebao biti - Juventus.

Isti izvor navodi da su čelnici Juventusa ponovo u kontaktu sa Zidaneom i da ga nagovaraju da preuzme posao Maurizija Sarrija, što i nije iznenađujuće ako se zna da je Francuz jedna od legendi Bianconera i da je kao igrač igrao nosio crno-bijeli dres od 1996. do 2001. godine.

"Zidane je potpisao ugovor s Realom do 2022. godine, ali sa klupskim gazdom se ne slaže oko daljnje strategije i moguće je da napusti klub", navodi se, između ostalog.

Potražite više informacija na temu Serie A:

'Stara dama' se nada da će joj pomoći i to što su Zidane i predsjednik kluba Andrea Agnelli u odličnim odnosima.

Eventualni Zidaneov odlazak bi bio veliki udarac za Real Madrid kojem je Juventus prethodno uzeo i Cristiana Ronalda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi