Francuzi tvrde: PSG ima novog trenera!

Još se čeka zvanična potvrda

Francuzi tvrde: PSG ima novog trenera!

Francuski velikan Paris Saint-Germain će u novu sezonu ući sa novim trenerom i to je jasno još od ispadanja Parižana iz Lige prvaka već u osmini finala.

Prema pisanju dobro obaviještenih francuskih medija, Unaija Emeryja će na klupi PSG-a naslijediti Thomas Tuchel, koji je sa budućim prvakom Francuske već dogovorio saradnju.

Tuchel će, navodno, sa PSG-om potpisati ugovor na dvije godine uz opciju produženja saradnje na još jednu godinu, a detalji saradnje bi trebali biti poznati kada se ona i ozvaniči, što je za očekivati najkasnije nakon završetka sezone.

Thomas Tuchel (44) je u karijeri vodio Augsburg, Mainz i Borussiju Dortmund, na čijoj je klupi bio u periodu od jula 2015. do maja 2017. godine kada je dobio otkaz.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Njemački stručnjak se povezivao i sa preuzimanjem Bayerna i Arsenala, ali po svemu sudeći njegova nova destinacija će biti Pariz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi