Vlasnik Chelseaja spreman napraviti neočekivano
Chelsea pregovara s Nagelsmannom i Luisom Enriqueom, ali oni bi s poslom mogli krenuti tek od nove sezone (Foto: EPA)

Vraća starog menadžera?

Vlasnik Chelseaja spreman napraviti neočekivano

Midhat Šljivak

Ekipa Chelseaja uskoro će dobiti novog menadžera. Rukovodstvo Plavaca u pregovorima je s Luisom Enriqueom i Julianom Nagelsmannom, ali se vlasnik Todd Boehly i ekipa suočavaju s problemom kojeg bi mogli riješiti poprilično zanimljivim potezom - vraćanjem starog menadžera Franka Lamparda do kraja sezone.

Chelsea je prije nekoliko dana otpustio Grahama Pottera s mjesta menadžera. Ovaj 47-godišnjak je na Stamford Bridge stigao u septembru kao zamjena za Thomasa Tuchela i odradio je samo 31 utakmicu prije nego je dobio otkaz.

Potter je imao poprilično bogat ugovor od 13 miliona eura koje će mu Plavci morati isplatiti, a morat će dobro platiti i novog menadžera.

Prva želja tima sa Stamford Bridgea je nedavno otpušteni Nijemac Julian Nagelsmann. On je iznenada postao slobodan nakon što je dobio otkaz u Bayernu i s njim se vode pregovori.

Nagelsmann je prva opcija, a pregovara se i s Luisom Enriqueom. Španac je shvatio sve mnogo ozbiljnije i danas je došao u London na pregovore, no vrlo je moguće da do kraja sezone ni on, a ni Nagelsmann ne budu na klupi.

Oba stručnjaka navodno su spremni početi s poslom tek od nove sezone. Navodno ne žele da se prihvataju posla u završnici sezone i to bi rukovodstvo Chelseaja moglo navesti na poprilično zanimljivu odluku.

Oglasi

Engleski mediji pišu da se razmišlja o angažovanju Franka Lamparda za privremenog menadžera do kraja sezone. On već ima iskustvo rada u klubu čija je legenda i kojeg je vodio jedan period karijere.

Lampard je na klupi sjedio od jula 2019. do januara 2021. godine. Ipak, rezultati nisu bili zadovoljavajući, pa ga je na ovoj poziciji zamijenio Thomas Tuchel koji je potom odveo klub do trofeja u Ligi prvaka.

Povratak Lamparda do kraja sezone bila bi svakako veoma zanimljiva situacija. On je kao vojnik kluba spreman da se žrtvuje i da završi sezonu, dok čeka ponude za druge poslove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sve će međutim zavisiti od razgovora s Nagelsmannom i Luisom Enriqueom. Odluka bi trebala pasti veoma brzo jer sezona ulazi u svoj finiši nema previše vremena za bacanje.

Chelsea je ove sezone zaista očajan. Tim sa Stamford Bridgea je usprkos ulaganjima od preko 500 miliona eura tek na 11. mjestu Premiershipa sa 39 osvojenih bodova, ali je nekako uspio doći do četvrtfinala Lige prvaka, gdje ih čeka Real Madrid.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi