Novi menadžer danas stiže u Chelsea - Na putu je prema Londonu!
Luis Enrique je ozbiljan kandidat za menadžersko mjesto u Chelseaju i otputovao je u London na pregovore (Foto: EPA)

Pregovori u završnoj fazi

Novi menadžer danas stiže u Chelsea - Na putu je prema Londonu!

M. Šljivak

Londonski Chelsea otpustio je prije nekoliko dana Grahama Pottera s mjesta menadžera, a njegova zamjena mogao bi biti španski stručnjak Luis Enrique koji je danas otišao na pregovore u London.

Chelsea je otpustio Grahama Pottera nakon serije loših rezultata i ostao je i bez drugog menadžera ove sezone jer su ranije otpustili i Thomasa Tuchela.

Vlasnik Todd Boehly je u potrazi za novim trenerom. Povezuju se brojna imena s londonskim klubom, a posao bi mogao dobiti španski stručnjak Luis Enrique.

Španski novinar Gerard Romero donosi informaciju da je 52-godišnji stručnjak jutros otputovao za London.

"Luis Enrique je jutros otputovao u London i izgledno je da bi on mogao postati novi menadžer Chelseaja. Ivan de la Pena je također s njim", navodi Romero.

Ivan de la Pena je taj koji vodi kompletnu operaciju i u toku dana bi trebalo biti poznato više informacija o eventualnom preuzimanju Plavaca iz Londona.

Oglasi

Luis Enrique je prethodne četiri godine vodio selekciju Španije. Ipak, nakon neuspješnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru napustio je mjesto selektora.

Najuspješniji trenerski period ovaj stručnjak imao je s Barcelonom. Katalonskog velikana je vodio u periodu od 2014. do 2017. godine, osvojio je devet trofeja među kojima s dvije titule La Lige i Liga prvaka.

U karijeri je radio još u Celti i Romi, te u rezervnom sastavu Barcelone, gdje je počeo s trenerskim poslom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je ove sezone zaista skroman. Tim sa Stamford Bridgea je usprkos ulaganjima od preko 500 miliona eura tek na 11. mjestu Premiershipa sa 39 osvojenih bodova.

Izvjesno je da Plavci neće igrati Evropu naredne sezone i vidjet ćemo šta će se s ovim timom dešavati u narednom periodu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi