Frankfurt preokretom do pobjede protiv Leipziga

Probili se na treće mjesto na tabeli

Frankfurt preokretom do pobjede protiv Leipziga

E. Čaušević

Fudbaleri Frankfurta večeras su na domaćem terenu savladali Leipzig sa 2:1 u okviru 23. kola njemačke Bundeslige.

Početak meča odgođen je desetak minuta nakon što su domaći navijači napravili haos na tribinama jer su izrazili nezadovoljstvo što se meč igra u ponedjeljak, a ne vikendom. Utakmica za Frankfurt nije mogla gore početi nakon što su gosti poveli sa 1:0 golom Augustina.

Međutim, desetak minuta kasnije Frankfurt je poravnao na 1:1 kada je nakon asistencije Abrahama gol postigao Chandler. Četiri minut kasnije domaći su stigli do potpunog preokreta, a ovaj put mrežu gostiju zatresao je Kevin-Prince Boateng.

U nastavku utakmice gosti su pokušali doći do izjednačenja, imali su nekoliko dobrih šansi, ali na kraju je ostalo 2:1 za Frankfurt. Ovom pobjedom Frankfurt je došao na treće mjesto i ima 39 bodova, dok je Leipzig sada peti sa jednim bodom manje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 23. kolo:

Frankfurt - Leipzig 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti