Fredu prekipjelo: Nemamo dugoročni plan, kako je Rangnick izabran?

Brazilski veznjak potpuno iskreno

Fredu prekipjelo: Nemamo dugoročni plan, kako je Rangnick izabran?

Eldar Ganibegović

Možda ne u najboljem momentu, uoči utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Atletico Madrida, Fred je odlučio da otvori dušu i iskreno kaže neke stvari.

Brazilski veznjak kazao je kako Manchester United nema dugoročni plan i istakao da ne razumije da jedan takav klub može imenovati privremenog trenera, što je slučaj s Ralfom Rangnickom koji je naslijedio Ole Gunnara Solksjaera.

"Znam da je u fudbalu važno postići dobre rezultate što je prije moguće, ali je također važno imati dugoročni plan. Malo je loše za nas što ga nemamo", rekao je Fred i nastavio:

"Trenutno se sve vrti oko kratkoročnih ciljeva. Ne znamo kako će biti nakon završetka ove sezone. Radi se o boljem, u fudbalskom smislu, planiranju u klubu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trenutno nije jasno hoće li Rangnick nastaviti kao trener ili će se preseliti na mjesto savjetnika, kako je to i dogovoreno, na kraju sezone. U svakom slučaju, Fred insistira da klupska hijerarhija mora posložiti stvari kako bi se mogli vratiti većim izazovima.

Inače, 28-godišnjak je ove sezone upisao 26 nastupa za Crvene đavole na kojima je postigao tri gola i podijelio saigračima pet asistencija.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
Atletico je totalno van forme,ne znam sta bi od onakve ekipe sa pocetka prvenstva,izgleda da je doslo do zasicenja Simeoneom.
0 4
Goran86
Ovaj Fred je dobar za ekipice tipa Udinese, Kristal Palas, Koln, Granada tako te ekipice.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi