Freiburg aktivirao klauzulu, Demirović se neće pojaviti na okupljanju reprezentacije!

Već su upućeni naknadni pozivi

Freiburg aktivirao klauzulu, Demirović se neće pojaviti na okupljanju reprezentacije!

A. Čaušević

Početkom septembra nakon višemjesečne pauze ponovo će se igrati reprezentativne akcije. Kako A tako će i u akciji biti i U21 reprezentacija BiH. 

Slobodan Starčević je primoran da pravi određene korekcije u odnosu na prvobitni spisak. Tako neće moći računati na zvučna imena Benjamina Hadžića i Ermedina Demirovića.

Demirović je ovog ljeta prešao u Freiburg, a nakon odlične sezone u St. Gallenu neće moći pomoći svojim reprezentativnim kolegama što je potvrdio i Starčević za SportSport.ba.

"Postoji pravilo ili klauzula kojeg su donijeli UEFA i FIFA da klubovi mogu reći igračima da ne idu u kritičnu zonu. Amar Ćatić i Haris Hajdarević neće biti tu zbog bolesti, nova imena su Andrej Đokanović, Ševkija Resić,Nedim Hadžić, Anes Mašić", rekao je Starčević.

Novih otkaza pred okupljanje zakazano za početak naredne sedmice na Ilidži neće biti.

"Zadnjih deset dana smo imali komunikaciju s klubovima. Preostali igrači su postigli dogovor s klubovima i klubovi će im dati dozvolu za dolazak. Pozivi su išli ranije pa da klubovi i igrači mogu donijeti odluku."

Protivnici Zmajića u septembru će biti Vels i Moldavija.

"Vels je u prvoj utakmici pokazao da je kvalitetna ekipa, da se radi o timu sastavljenom od odličnih pojedinaca, oni igraju razvojnu ligu. Uvažavamo njihov kvalitet, pokušat ćemo se pripremiti i odigrati dobru utakmicu te pobjedom grupu učiniti neizvjesnijom", rekao nam je Starčević te dodao:

"Odgovorna i disciplinovana ekipa, posebno u odbrani, imaju dobru tranziciju kao i Vels, tako da smo spremni za takav scenarij te ćemo pokušati maksimalno da se spremimo i ostvarimo nove pobjede."

Nakon četiri kola Bosna i Hercegovina je na četvrtoj poziciji grupe 9 sa četiri boda. Vodeća Belgija ima sedam, a drugoplasirana Njemačka šest uz utakmicu manje.

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Nidje veze, ne bi da je u Njemackoj bolje stanje, ali eto udri po sirotinji ko i uvijek
4 0
Mowzilla
A da naknadno Hasića pozovete?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi