Sportski sud DFB-a donio konačnu odluku o utakmici Freiburg - Bayern

Bavaraci zaigrali kratko s 12 igrača

Sportski sud DFB-a donio konačnu odluku o utakmici Freiburg - Bayern

Edmir Škorić

Bayern je prošlog vikenda u Freiburgu u meču Bundeslige pobijedio s 4:1, ali uz jedan nepromišljen propust.

Naime, u jednom trenutku na terenu je bilo 12 igrača Bayerna jer je došlo do zabune tokom izmjena. Bavarci su s igračem manje na terenu proveli 15-ak sekundi, nakon čega je duel prekinut dok se sve nije riješilo.

Iz Freiburga su odlučili da upute žalbu Njemačkom nogomentom savezu (DFB) i bila je jedna od opcija da im se dodijele tri boda za zelenim stolom, no danas je stigao odgovor Sportskog suda DFB-a.

Unatoč propustu Bayerna, neće ostati bez bodova i na snazi ostaje rezultat 4:1 koji je zabilježen.

Iako je menadžerica Bayerna Kathleen Krüger izazvala pomutnju unosom pogrešnog broja dresa na stol za izmjene, sportski sud DFB-a presudio je da se rekordni prvaci "ne mogu smatrati odgovornim za krivo korištenje igrača koji nema pravo igrati".

"Naime, nastavak igre s dvanaest igrača u biti je posljedica krivog ponašanja sudija", stoji u saopštenju DFB-a.

"Prije svega, pretpostavljamo da su svi igrači FC Bayerna imali pravo igrati", rekao je Stephan Oberholz, predsjednik sportskog suda, dodavši:

"Bez obzira na to, u najmanju ruku minorni doprinos Bayerna, koji je sekundaran zbog lošeg ponašanja sudija, nije dovoljan sa stajališta proporcionalnosti da opravda ozbiljne pravne posljedice revalorizacije igre".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

To znači da Bayernu ostaje 66 bodova i šest kola prije kraja ima čak devet bodova više u odnosu na Borussiju Dortmund i po mnogima je njemački aktuelni prvak osigurao novi naslov.

Naredni meč Bayern igra u subotu, kada će na Allianz-Areni ugostiti ekipu Augsburga.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Da je obrnuta situacija,Bayernu bi odmah dali 3 boda..
8 3
King_Kenny
...zar je neko ocekivao drugaciju odluku u Bayernligi gdje jedan klub odlucuje o svemu?...oni da citavu utakmicu odigraju sa 17 igraca u pocetnom sastavu i pobijede,ovi iz saveza kojim oni upravljaju tu ne bi vidjeli nista sporno.
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi