Bayern završio dva fantastična transfera
Foto - EPA

Bayern završio dva fantastična transfera

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern završio je dva transfera za narednu sezonu, a novi članovi kluba iz Minhena postat će fudbaleri Ajaxa Ryan Gravenberch i Noussair Mazraoui.

Bavarski velikan Bayern odlučio je biti aktivan na tržištu pred ljetni prelazni rok, pa su već uspjeli dogovoriti dolazak dvojice fudbalera. To su igrači Ajaxa Ryan Gravenberch i Noussair Mazraoui.

Ugledni novinar Alfredo Pedulla ima informacije da su oba fudbalera dogovorila prelazak u Bayern i iznio je detalje potpisa ugovora.

Marokanac Noussair Mazraoui koji igra na poziciji desnog beka u Minhen dolazi kao slobodan igrač. Ovaj 24-godišnjak je kompletnu karijeru proveo u Ajaxu, dobio je šansu u prvom timu i pokazao se kao sjajan fudbaler.

Od naredne sezone ide na jedan veći nivo, a s Bayernom je navodno dogovorio ugovor po kojem će zarađivati četiri miliona eura na godišnjem nivou.

Oglasi

S druge strane 19-godišnji veznjak Ryan Gravenberch će zarađivati nešto više novca. Njegov ugovor je 4.3 miliona eura na godišnjem nivou.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako dogovor između Bayerna i Ajaxa za ovog fudbalera još uvijek nije ozvaničen, posao je jako blizu završetka, a transfer će Bayern koštati 28 miliona eura.

Ryan Gravenberch je također dijete kluba iz Amsterdama, a prvotimac je postao sa 16 godina.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Comandini
jedan Jablanicanin ga tjera a drugi jablan ga uzima sebi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi