Freiburg pobijedio Herthu, Ermedin Demirović zabio prvi pogodak u Bundesligi

Domaći slavili sa 4:1

Freiburg pobijedio Herthu, Ermedin Demirović zabio prvi pogodak u Bundesligi

E. Čaušević

Freiburg je danas na svom terenu pobijedio Herthu sa 4:1 u meču 13. kola njemačke Bundeslige.

Domaći su odlično otvorili utakmicu i uspjeli su već u sedmoj minuti povesti sa 1:0. Schmid je upisao asistenciju, a mrežu Herthe zatresao je Grifo. Šest minuta kasnije ponovo prijete domaći preko Sallaija, ali ovaj put lopta ide pored stative.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Freiburg je imao odličnu priliku. U centru pažnje ponovo je bio Grifo, ali ovaj put njegov udarac uspio je odbraniti golman berlinskog tima.

Hertha je na startu drugog poluvremena kaznila Freiburg za promašaje. Sjajan gol nakon prekida postiće Lukebakio za 1:1 i vraća stvari na početak.

Međutim, Freiburg je već u 59. minuti došao do novog vodstva. Veliku grešku odbrane Herthe koristi bh. reprezentativac Ermedin Demirović koji sjajno pogađa za 2:1, a njegov gol možete pogledati OVDJE. Za Demirovića ovo je prvi gol u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Već u narednoj minuti bh. reprezentativac je izašao iz igre jer je njegova izmjena već bila spremna. Do kraja meča Freiburg je potvrdio pobjedu sa dva gola. Prvo je na 3:1 povisio Gulde, dok je konačnih 4:1 u sudijskoj nadoknadi postavio Petersen golom iz penala.

Freiburg je deseti na tabeli sa 17 bodova, dok je Hertha na 14. poziciji i ima tri boda manje.

Top Komentari

AmarSahi
Super što je zabio ovaj prvi gol ali treba više zabijati da uđe u repku, ne znam baš da li je se Džeko proslavio sa jednim golom protiv Herthe Berlin.
2 9
Hele
Nije mi jasno da Duško nije dao ovom momku šansu a dolazio je na okupljanje. Bitno je da je dao šansu nekim levatima.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi