U Freiburgu su jučer istovremeno plakali od sreće i tuge

Napustili kultni stadion

U Freiburgu su jučer istovremeno plakali od sreće i tuge

E. Škorić

U nedjelju je Freiburg odigrao posljednju utakmicu na svom kultnom Dreisamu. Rival je bio Augsburg, a tim našeg reprezentativca Ermedina Demirovića slavio je s visokih 3:0.

Tako se na najbolji način oprosito od stadiona na kojem je Freiburg "stanovao" 67 godina. Ostaće poznat kao prvi stadion u Njemačkoj na solarnu energiju.

Nakon što je završena utakmica, svi u Freiburgu su plakali, neki od sreće, drugi od tuge, ali ovaj tim kreće u jednu novu priču na potpuno novom stadionu.

SC -Stadion će biti novi dom Freiburga i na njemu može stati 34.000 gledatelja, dok je na starom kapacitet bio desetak hiljada manji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sudbina je htjela da Freiburg pobijedi Augsburg s 3:0, što znači da je u Bundesligi na Dreisamu postigao tačno 999 golova.

Top Komentari

K79
moze li se kako ovaj stadion prenjet kod nas u Tuzlu ?! :D
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi