Nizozemci na Euro bez jednog od ključnih igrača

Loše vijesti za Ronalda Koemana

Nizozemci na Euro bez jednog od ključnih igrača

Edmir Škorić

Reprezentacija Nizozemske na Evropsko prvenstvo putuje bez veznjaka Barcelone, koji nije spreman da igra na turniru.

Frenkie De Jong povrijedio se 21. aprila i činilo se da će ipak biti spreman za nastup na Euru, ali fudbaler Barcelone nije uspio da se oporavi, pa će njegovi saigrači morati bez njega.

Iako je bio uvršten na spisak selektora Ronalda Koemana, veznjak je objavio na društvenim mrežama da je "izgubio bitku s vremenom".

"Tužan sam i razočaran što neću stići na Euro. Puno smo radili u proteklih nekoliko mjeseci, ali moj skočni zglob treba više vremena, nažalost", poručio je De Jong u emotivnoj objavi i dodao:

"San je i najveća čast predstavljati zemlju na velikom turniru, ali sada ću kao i cijela nacija navijati za našu ekipu sa strane", dodao je veznjak Barcelone.

Oglasi

Trenutni spisak Nizozemske:

Golmani: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Fleken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion)

Defanzivci: Nathan Ake (Manchester City), Daley Blind (Girona), Stefan de Vrij (Inter), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Denzel Dumfries (Inter), Matthijs de Ligt (Bayern), Jeremy Frimpong (Bayer Leverkusen), Micky van de Ven (Tottenham), Virgil van Dijk (Liverpool)

Veznjaci: Ryan Gravenberch (Liverpool), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (Milan), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV), Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq)

Napadači: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atletico Madrid)

Nizozemska igra u grupi D sa Poljskom, Austrijom i Francuskom, a prvi meč je 16. juna protiv Poljske u Hamburgu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi