Zvijezda ostala bez Eura: Spakovao stvari, otišao na odmor i ondje objavio samo jednu riječ

Nije baš sretan

Zvijezda ostala bez Eura: Spakovao stvari, otišao na odmor i ondje objavio samo jednu riječ

Edmir Škorić

Klupska sezona je završena, pa su neki fudbaleri dobili priliku za odmor. Taj luksuz nemaju baš svi, pošto će većina igrati na Euru ili Copa Americi, pa i na Olimpijskim igrama. Za Marcosa Llorentea nema obaveza, on će se u potpunosti opuštati uz more.

Španski fudbalski savez prošlog je petka objavio konačan spisak od 26 fudbalera na koje računa selektor Luis de la Fuente za Euro u Njemačkoj, ali na spisku nije bilo Llorentea.

Aleix Garcia (Girona), Pau Cubarsi (FC Barcelona) i Marcos Llorente (Atletico Madrid) trojica su fudbalera koji su prošlih sedmmica trenirali pod vodstvom španskog selektora, ali su otpali sa konačnog spiska.

Najviše je iznenadilo izbacivanje Llorentea, koji je nastupao protiv Andore u prijateljskoj utakmici i bio u sastavu za Euro 2020. i SP 2022.

Oglasi

Nakon što je fudbaler Atletica saznao da ne ide u Njemačku, spakovao je svoje stvari i sa partnericom Patricijom Noarbe otputovao u Salvador kako bi uživao u produženom odmoru.

"Sloboda", napisao je fudbaler dok je postao nekoliko fotografija sa plaže.

Njegova Španiaj će igrati u grupi B na EURU 2024. i susrest će se s Hrvatskom u prvoj utakmici 15. juna u Berlinu, prije nego što će 20. juna u Gelsenkirchenu igrati protiv aktuelnog evropskog prvaka Italije. Posljednju utakmicu u grupi Španci igraju 24. juna u Dusseldorfu protiv Albanije.

Ovo je konačan spisak Španije:

Golmani: Unai Simon (Athletic Bilbao), David Raya (Arsenal London), Alex Remiro (Real Sociedad)

Defanzivci: Jesus Navas (Sevilla FC), Robin Le Normand (Real Sociedad), David Carvajal (Real Madrid), Alejandro Grimaldo (Bayer Leverkusen), Nacho Fernandez (Real Madrid), Marc Cucurella (Chelsea London), Aymeric Laporte (Al- Nassr), Daniel Vivian (Athletic Bilbao)

Veznjaci: Rodri Hernandez (Manchester City), Martin Zubimendi (Real Sociedad), Mikel Merino (Real Sociedad), Alex Baena (Villarreal), Pedri (FC Barcelona), Fabian Ruiz (Paris Saint-Germain), Fermín Lopez (FC Barcelona)

Napadači: Lamine Yamal (FC Barcelona), Alvaro Morata (Atletico Madrid), Ferran Torres (FC Barcelona), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Nico Williams (Athletic Bilbao), Joselu (Real Madrid), Dani Olmo (RB Leipzig), Ayoze Perez (Betis Sevilla).

Top Komentari

E.Car
Baš mu je teško!!! Hebo mu ja curu, tad bi mu bilo teško!!!
1 0
Joe17
Jedan allrounder kao sto je Llorente nema mjesta, a redovno guraju panja Ferrana ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi