U Chelseaju se nadali da je sve dogovoreno, pa dobili šokantan odgovor

Christoph Freund ostaje u Salzburgu?

U Chelseaju se nadali da je sve dogovoreno, pa dobili šokantan odgovor

Esmer Oštraković
Teme:

Iako je prije nekoliko dana iz izvora bliskih Chelseaju stigla informacija da je Christoph Freund novi sportski direktor Chelseaja, od toga kako stvari stoje neće biti ništa.

Naime, engleski mediji su prije nekoliko dana prenijeli informaciju da je dogovor usmeno postignut, te da je ostalo samo da se obavi potpisivanje ugovora.

Freund je poznat kao čovjek koji je otkrio Erlinga Haalanda i Sadia Manea, te je prvi čovjek Chelseaja u njemu vidio idealnog kandidata za svoj klub.

Nakon raznih informacija oglasio se prvi čovjek RB Salzburga, Stephan Reiter.

"Kratko i jasno, on ne ide nigdje", izjavio je Reiter.

Christoph Freund ima ugovor sa Salzburgom do 2026. godine, a u klubu žele da on ostane barem do kraja svog ugovora.

O svemu je govorio i sam Freund.

"Chelsea je veliki klub koji je u tranziciji. Ne mogu reći šta će se desiti u narednim sedmicama ili mjesecima. Nikada ne trebate govoriti o takvim stvarima, a Chelsea je veliki klub. Ono što mogu reći je da sam sportski direktor Salzburga i da uživam u svom poslu", rekao je Freund.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko ne uspiju nagovoriti Freunda na prelazak u Chelsea to će biti veliki udarac za čelnike ovog kluba.

Ipak, oni će još nekoliko puta razgovarati sa Freundom, a ako razgovori ne budu pozitivni, tek tada će se okrenuti drugim imenima.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije