Stari znanac se vraća u Seriju A, ali druga dva su na putu za Seriju C

Slažu se kockice u Seriji B

Stari znanac se vraća u Seriju A, ali druga dva su na putu za Seriju C

E. Ganibegović

Sezona se bliži kraju. Dok se neki timovi bore za najveće trofeje, neki se bore za ulazak u najbolji rang fudbala u svojoj zemlji, pa se tako u Seriju A vraća jedan stari znanac.

Tri kola prije kraja sezone u Seriji B Frosinone je prvi sa 71 bodom, deset više od trećeplasiranog Barija, te je tako osigurao povratak u elitu.

Jučer je na domaćem terenu ovaj klub ostvario pobjedu od 3:1 protiv Reggine i sa svojim navijačima već proslavio promociju.

Druga je Genoa sa 67 poena, te je i ona na korak od povratka u elitni rang takmičenja u Italiji.

Treće i četvrto mjesto u Seriji B vode u polufinale play-offa za ulazak u Seriju A, a ta mjesta trenutno drže Bari i Sudtirol.

Timovi koji zauzmu peto, šesto, sedmo i osmo mjesto igrat će u četvrtfinalu play-offa, a to su po trenutnoj tabeli Parma, Cagliari, Pisa i Reggina.

Oglasi

Sedmo i osmo mjesto dohvatljivo je i timovima koji su pet bodova iznad opasne zone. Pisa i Reggina imaju po 46 bodova, ali isto toliko ima i deveti Ascoli.

U tri boda razlike ispod su još Venezia, Palermo, Modena, Como i Ternana, pa tako možemo reći da tri kola prije kraja 13 timova gaji nadu u plasman u Seriju A uz već plasirani Frosinone.

Na dnu tabele također dva poznata kluba. Nije davno bilo kada smo ih gledali u Seriji A, a sada su na putu da ispadnu u Seriju C.

Za dno je s 32 boda prikovan Benevento. Šest bodova je udaljen i od sigurne zone i od play-outa, te će naredne sezone vrlo vjerovatno igrati trećeligaški fudbal.

Mjesto iznad Beneventa s tri boda više, ali također u teškoj situaciji je SPAL. U zoni ispadanja je i Perugia s 36 bodova, dok su na 16. i 17. mjestu, koje vodi u play-out, trenutno Brescia i Cosenza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi