Tahirović na ljeto napušta Romu, ali ostaje u Italiji

Tvrde mediji u ovoj zemlji

Tahirović na ljeto napušta Romu, ali ostaje u Italiji

Esmer Oštraković

Reprezentativac Bosne i Hercegovine od kojeg se u budućnosti očekuje jako mnogo, Benjamin Tahirović, na ljeto će skoro pa sigurno napustiti redove Rome.

Kako javljaju italijanski mediji, Tahirović če napustiti Romu, ali će ostati u Italiji, a najvjerovatnije će otići na posudbu.

Obzirom da u Romi ne dobija mnogo prilike za igru, te je do sada upisao svega šest nastupa, Tahirović želi u klub gdje bi se mogao razvijati.

Za njegove usluge zainteresovana je ekipa Frosinonea koja je trenutni lider u Seriji B, te ib tako naš reprezentativac i naredne sezone mogao igrati u najelitnijem takmičenju u Italiji.

Uprava Frosinonea zainteresovana je da dovede na jednogodišnju posudbu Benjamina Tahirovića, a u Romi nemaju ništa protiv toga.

Čelnicima Rome bi bilo draže naravno da prodaju Tahirovića i da zarede na njemu, ali ne isključuju ni mogućnost posudbe.

Oglasi

Benjamin Tahirović večeras sa svojom Romom nastavlja takmičenje u Evropskoj ligi, a Roma ima utakmicu protiv Feyenoorda.

Nakon dugo vremena, odnosno nakon februara mjeseca, Benjamin Tahirović je dobio minute na terenu u prošloj utakmici prije četiri dana protiv Udinesea, a vidjet ćemo da li će večeras upisati neke minute.

U elitnom takmičenju Bosna i Hercegovina ima dva predstavnika i jedno je sigurno - jedan od njih će igrati u finalu u Istanbulu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Rade Krunić je s Milanom izborio polufinale, a Edin Džeko s Interom i oni će se u dvomeču sastati u polufinalu, te odigrati dva Derbyja della Madonnina u maju.

Ostaje da vidimo da li će i Tahirović sa Romom izboriti prolaz dalje.

Top Komentari

Klicko2
Pa normala.Nasi igrači pretežno po ovakvim ekipama i igraju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi