Najveći fudbalski nesretnik ugledao svjetlo na kraju tunela koje će mu barem malo ublažiti bol

Pronašao novi klub u 36. godini života

Najveći fudbalski nesretnik ugledao svjetlo na kraju tunela koje će mu barem malo ublažiti bol

E. Čaušević

U fudbalu smo u prethodnih 20-tak godina nažalost vidjeli nekoliko dosta tužnih priča o fudbalerima kojima su povrede uništile karijere iako su bili nevjerovatni potencijali. Jedan od njih je i Giuseppe Rossi koji je u Villarrealu bio na vrhuncu i kada je trebao napraviti transfer karijere teško se povrijedio.

Rossi je dobro poznato ime u svijetu fudbala jer je imao nekoliko fantastičnih sezona, ali je čak nekoliko puta kidao ligamente koljena zbog čega se nikada nije uspio vratiti u pravu formu i ispuniti ono što se od njega očekivalo.

Poznato je da je ovaj Italijan ponikao u Manchester Unitedu, ali na Old Traffordu nikada nije dobio pravu šansu. Nakon posudbi u Newcastle i Parmu na ljeto 2007. godine odlazi u Villarreal što je bio najbolji mogući potez.

U dresu Žute podmornice imao je tri fantastične sezone, ali kada se očekivalo da napravi transfer karijer i pređe u neki od evropskih velikana koji su ga tada željeli on je zadobio tešku povredu lijevog koljena.

Oporavak je trajao skoro godinu dana, a na kraju je završio u Fiorentini. Ni u Firenci mu nije išlo baš najbolje jer je boravak u tom klubu obilježen stalnim povredama zbog kojih se više nikada nije vratio u pravu formu.

Rossi se nekoliko puta pokušavao vratiti na teren, ali svaki put bi to rezultiralo novom povredom. Nakon odlaska i Genove čak dvije godine bio je bez kluba, a potom je potpisao početkom 2020. godine za Sal Lake. No, tu je bio godinu dana i vratio se u Italiju gdje je osam mjeseci bio član SPAL-a.

Oglasi

Za SPAL je odigrao 14 mečeva i dao tri gola, no klub mu nije produžio ugovor na kraju prošle sezone. Iako se očekivalo da je karijera za ovog 36-godišnjaka i zvanično završena pojavilo se svjetlo na kraju tunela.

Naime, SPAL je odlučio ponovo angažovati Rossija i pružiti mu priliku da se ponovo vrati na teren i od fudbala oprosti kako je to zaslužio. Potpisao je ugovor do kraja sezone s klubom iz Serije B i pokazao je da pored svih problema i nesretnih okolnosti nikada nije odustajao.

Rossi je prihvatio poziv SPAL-a i igrat će za ovaj klub do kraja sezone i pokušati se izboriti za novi ugovor. No, poručio je da je izuzetno sretan i zahvalan što će ponovo igrati i izaći na teren jer je to način na koji želi da ode u penziju.

Nadati se da će Rossija ovaj put zaobići povrede i da će biti zdrav i spreman za igru, te da će barem u penziju moći otići onako kako to zaslužuje jer ga život kroz dosadašnju karijeru zaista nije mazio.

Rossi je i za reprezentaciju Italije odigrao 30 mečeva i zabio je sedam golova, ali sigurno da ostaje žal zbog svih tih povreda jer je za njega u najboljim danima samo nebo bila granica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi