FS BiH potvrdio odluku i objasnio razlog otkazivanja utakmice

Ništa od duela na Grbavici

FS BiH potvrdio odluku i objasnio razlog otkazivanja utakmice · Zvanično

Edmir Škorić

Stigla je i zvanična potvrda iz Fudbalskog saveza BiH o otkazivanju prijateljske utakmice sa Izraelom.

Nakon poraza od Ukrajine, odnosno Islanda, reprezentacije BiH i Izrael trebale su u utorak na Grbavici odigrati prijateljsku utakmicu, no ona je otkazana.

"Međunarodna prijateljska utakmica koja se u okviru baraža za plasman na EURO 2024 trebala odigrati na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu dana 26.03.2024. godine između „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela je otkazana.

Nakon obavljenih konsultacija sa relevantnim organima, a na okolnosti trenutne bezbjedonosne situacije i visokog stepena rizika za odigravanja utakmice sa reprezentacijom Izraela, zaključeno je da se otkaže utakmica u Sarajevu. Saglasnost na otkazivanje utakmice je dala i UEFA, uz potpuno razumijevanje novonastale situacije.

Naša „A“ reprezentacija će novu prijateljsku utakmicu odigrati u jednom od narednih slobodnih termina u UEFA kalendaru tokom 2024. godine", objavio je FS BiH na zvaničnoj stranici.

Oglasi

Također je istkanuto da će se "shodno tome otkazati sve medijske aktivnosti koje su bile planirane za ovu utakmicu".

Narednu utakmicu Zmajevi igraju 3. juna protiv Engleske u Newcastleu, a potom 9. juna gostuju Italiji. U septembru počinje novo izdanje Lige nacija, a otvaramo ga mečom u gostima kod Nizozemske 7. septembra.

Samo tri dana kasnije gostovat ćemo Mađarskoj, pa 11. oktobra ugostiti Njemačku...

Slijedi zaista paklen raspored bh. reprezentaciji koja će se teško oporaviti od novog šoka i poraz od Ukrajine u Zenici u polufinalu baraža za odlazak na Euro 2024. iako smo do 85. minute vodili 1:0.

Top Komentari

fare87
Gico sto se boji, tebi svakako zatvor ne gine i tvojim lizoguzcima colpi,rascicu i ostalim prodanim bosnjama
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi