Burno u FS KS, Kulovac podnio ostavku: Nemam više snage, treba doći nova 'energija'

Klubovi razočarani trenutnim stanjem, čeka se Skupština

Burno u FS KS, Kulovac podnio ostavku: Nemam više snage, treba doći nova 'energija'

S. Mlaćo
Teme:
Burno je u Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo.

Legendarni Alija Braco Hadžiosmanović nedavno je iznio teške optužbe na račun Saveza, te kazao između ostalog da je FK Vrbanjuša izbačen iz takmičenja iako je ta odluka morala biti ozvaničena na Skupštini koja nije održana.

"Da li je klub koji je među ostalim klubovima osnivač Saveza isključen uz članstva suprotno Statutu, jer za isključenje iz Saveza odluku mora donijeti Skupština Saveza kao najviši organ upravljanja i odlučivanja, a ne neka Komisija?

Ko je donio takvu odluku i na temelju kojeg člana statuta i pravilnika? Molim za dokaz da je naš uvaženi član Velija Katica odustao od statusa zamjenskog člana ili je to nastavak odmazde prema kandidatima koji dolaze iz FK i KMF Vrbanjuša", pita se popularni Braco.

Ističe da je Savez talac dvije porodice (Čolpa i Gvozden) koji kako kaže kontrolišu sve finansijske tokove i sve procese koji se odvijaju u savezu.

Dodao je da su uposlenici Saveza delegati, kontrolori, posmatrači, predavači, te da su u sve komitete postavili svoje ljude kako bi mogli klubove disciplinirati.

Oglasi

U međuvremenu stigla je i prva ostavka. Predsjednik Saveza Galib Kulovac odlučio je da podnese ostavku.

Kulovac nije želio govoriti o problemima koji su očigledno veliki, a dotakao se razloga ostavke.

“Najveći razlog je moje zdravstveno stanje. Mislim da je neophodno da podnesem ostavku iz tog razloga i više nisam predsjednik“, ističe Kulovac za SportSport.ba

O problemima u Savezu nije govorio. “Močnici“ navodno ucjenjuje klubove, sporta je najmanje.

Oglasi

“To nema veze sa mojom ostavkom. Što se tiče Saveza, mislim da o nama najbolje govore rezultati svih aktivnosti koje smo provodili. Od takmičenja, od škola, te mnogo projekata. Bili smo podstanari 50 godina, pa smo kupili poslovni prostor. Sve je bilo pozitivno, ali ne mogu dalje nastaviti, rekao sam vam već razloge“.

Već sada je jasno da će Skupština biti više nego burna. Brojni sportski radnici žele se uključiti u rad Saveza koji je pod lupom javnosti.

“Ovih dana treba da bude nova Skupština, ja nemam snage više za to. Isključivi razlog je zdravstveno stanje, a smatram se da na mjesto treba doći neko ko će unijeti neku novu energiju i još više unaprijediti rad Saveza“.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Ističe da je uvijek imao veliku podršku.

“Imao sam maksimalno povjerenje. Prije pet godina sam dobio skoro maksimalan broj glasova, a sada sam od 29 delegata dobio povjerenje njih 26. Trudio sam se da to opravdam“, dodao je Kulovac.

Top Komentari

albis
Sve lopovi i banditi u savezu. Uhl****li se i ne napuštaju funkcije. Samo otiđite do saveza i ako nađete neko novo lice i čovjeka iz fudbala odmah me raskrižite. I Galib je godinama tu. Postavlja svoje ljude ispred saveza u reprezentacije. Nema mladih snaga željnih dokazivanja. Nema ljudi iz fudbala. Samo goli interes. Fuj.
0 0
Brazuka
Mafija gola.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi