Savez donio odluku: Najstariji bh. klub zbog licence seli u niži rang!

U Modriči slave, iz Slobode žestoka reakcija

Savez donio odluku: Najstariji bh. klub zbog licence seli u niži rang!

S. Mlaćo
Zanimljive vijesti stižu iz Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Naime, FK Sloboda Novi Grad, klub koji je vodio bitku posljednjih sezona za sami vrh tabele, nije dobio licencu za novu sezonu Prve lige RS.

Tako je potvrdio FS RS na svojoj stranici i odluka je zvanična, te Sloboda seli u Drugu ligu grupu Zapad.

Zbog toga neće biti ni play off-a za popunu mjesta u Prvoj ligi RS, te je 'spašena' Modriča Alfa. Modričani neće igrati razigravanje, te će uzeti zapravo mjesto Slobode i mogu 'odahnuti'.  U niži rang idu FK Tekstilac i FK Podrinje.

O Slobodi se mnogo pisalo u proteklom periodu i zbog velikih poplava na stadionu Mlakve koji se uništile gotove sve prostorije i sam teren, no iz kluba su kazali da vjeruju da će kraju opet biti 'pobjednici'.

Posted by Adnan Photography on Wednesday, May 17, 2023
Oglasi

Sada su dobili žestok udarac. Da li ćemo dobiti novi skandal, ostaje da se vidi.

Treba istaći da još uvijek nije poznato ko će u Premijer ligu BiH iz Prve lige RS ili će u premijerligaškom društvu ostati FK Leotar Trebinje.

FK Krupa i FK Zvijezda 09 su nakon sjednice Prvostepene komisije bez licence.

”Fudbalski klub Sloboda iz Novog Grada nije ispunio uslove u postupku licenciranja za učešće u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske za sezonu 2023/24. i u skladu sa Pravilnikom o licenciranju gubi status prvoligaša, te će se u narednoj takmičarskoj sezoni takmičiti u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa zapad.

Ovom prilikom, prema ranijoj odluci Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Republike Srpske, utakmice plej-ofa za popunu m:tel Prve lige Republike Srpske između FK Modriča Alfa i FK BSK (Banjaluka) se neće igrati jer će Modričani zadržati status prvoligaša, dok će BSK kao drugoplasirani tim drugoligaša zapad, po teritorijalnoj pripadnosti, steći status prvoligaša.

Oglasi

Odlukom Komisije za hitna pitanja FSRS, ukoliko jedan od klubova odustane od takmičenja ili ne prođe proces licenciranja, njegovo mjesto zauzima drugoligaš iz doigravanja po teritorijalnoj pripadnosti, kluba koji su odustali od takmičenja ili nisu prošli proces licenciranja", stoji u objavi FS RS.

U FK Alfa Modriča brzo su proslavili ovu informaciju.

Modriča ostaje prvoligaš i utakmice baraža neće se igrati!!!

Posted by Fudbalski klub Alfa Modriča on Friday, June 9, 2023

Prvi čovjek FK Sloboda Mladen Bosančić je kazao da mnoge stvari u FS Republike ne štimaju, a ističe da je i on sam član Izvršnog odbora. On je na čelu najstarijeg bh. kluba osnovanog 1910. godine.

"Shvatio sam da nemamo prijatelje u klubovima, a nismo dobili nikakvu pomoć za sve što nam se dešavalo na stadionu. Igrali smo zadnjih pet kola da spasimo prvenstvo, iako nam je sve bilo uništeno. Moja žena je prala dresove, nismo mogli na stadion, ali sve smo učinili da igramo i spasimo prvenstvo. Sami se ne možemo boriti, grad daje koliko može. Ostale sve dajem iz svog džepa, napravili smo velike stvari i ponosan sam na to. Uvijek se borimo za prvo mjesto, a pogledajte šta ostali rade. Radnik smo prošle sezone čekali par kola da krene u prvenstvo. Prvi sam glasao za to, a pogledajte šta oni nama rade", istakao je između ostalog Bosančić za SportSport.ba.

"Ja sam dokazao da znam raditi, klub je napravio velike stvari. Naravno da to smeta mnogima. Modriča npr. slavi, neće igrati baraž. Šta slave? Da se uvijek bore za opstanak... Krupa prva pa neće da igra Premijer ligu, kao ni prošle godine. To nema smisla. Ja sam momcima isplatio platu iz svog džepa, otišli su kući sa novcem, sve je isplaćeno. 

Imaju ponuda iz Premijer lige, znači da vrijede, da ih je neko pratio i prepoznao. Znam da i ja smetam tim ljudima iz Saveza jer sve hoću reći, ali ne zanima me. Takav sam. Dokazao sam da znam raditi", dodao je Bosančić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

 

 

Top Komentari

user1675926959
Kako najstariji ????Pa Slavija je 1908 a Zrinjski 1905 osnovani
0 0
rabodimis
Nisu dobili licencu zato sto im je sve bilo poplavljeno i unisteno ??? Koji je ovo po redu unisteni klub od kako se ono dodikovo pasce pita nesto ? N/FS BiH-a je jedan od najvecih kriminalnih kartela u drzavi !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije