Šta se dešava? Na pomolu sukob FS Kantona Sarajevo i NS Federacije BiH!

Sukobi ne staju

Šta se dešava? Na pomolu sukob FS Kantona Sarajevo i NS Federacije BiH!

O. Lekić
Teme:

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo izdao je saopštenje kojim su željeli upoznati javnost kako Nogometni savez Federacije BiH ne sprovodi odluke koje su onoi donijeli.

U bh. fudbalu nikad nije dosadno. Borbe za pozicije, fotelje, razna saopštenja sa svih strana, postali su svakodnevnica i nešto na što smo svi navikli.

Danas je saopštenje izdao Fudbalski savez Kantona Sarajevo. Iz ove organizacije žale se kako Nogometni savez Federacije BiH ne sprovodi odluke Izvršnog odbora FSKS.

Sve je vezano za sudije koje su isključenje iz Udruženja fudbalskih sudija i instruktora KS, a koji i dalje uredno sude zvanična takmičenja pod okriljem NSFBiH.

"Na sjednici održanoj dana 26.02.2024. godine, Izvršni odbor Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo (FSKS), donio je zaključak kojim se ima upoznati sportska javnost, da nadležni organi Nogometnog saveza Federacije BiH (NSFBiH) ne sprovode stavove i zaključke Izvršnog odbora FSKS, a vezano za pojedine isključene sudije iz Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo (UFSIKS), na način da su isti delegirani u zvaničnim takmičenjima NSFBiH, te se samim tim postavlja i pitanje regularnosti ovih takmičenja.

Name, uvidom u Comet informacioni sistem utvrđeno je da je sudija Mirza Ticić sudio odredeni broj utakmica Prve futsal lige NSFBIH, što upućuje na eklatantan primjer materijalne povrede pravila igre iz Pravilnika o nogometnim/fudbalskim takmičenjima NS/FS BiH".

Podsjetimo, nedavno je u Udruženju fudbalskih sudija Kantona Sarajevo bilo veoma burno.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga KS - Grupa A:

Nakon izborne skupštine na mjestu predsjednika Udruženja ostao je Elmir Pilav, a novi predsjednik Skupštine je Admir Šehović.

Treba napomenuti da je u ranijem saopštenju FSKS objavio imena isključenih sudija, a to su: Deljković Benjamin, Tičić Mirza, Musić Admir, Hadžović Ermin i Mulahasanović Adis.

Top Komentari

Drakula
Da bogda se raspalo sve i ugasili fudbal ovde
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi