Poznata imena: Dvojica premijerligaških sudija neće suditi na proljeće!

Trenutno su suspendovani

Poznata imena: Dvojica premijerligaških sudija neće suditi na proljeće!

Admin Čaušević

Objavljena su imena petorice sudija koji su isključeni iz članstva dok se protiv njih ne okonča postupak u okvirima druženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo.

U proteklom periodu tinjao je rat na relaciji sudije-upravni odbor Udruženja sudija fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo poslije čega je petorici arbitara oduzeto članstvo.

U svom saopštenju FS KS je objavio i imena isključenih sudija, a to su Deljković Benjamin, Tičić Mirza, Musić Admir, Hadžović Ermin i Mulahasanović Adis.

Adis Mulahasanović je poznato ime iz Premijer lige koja istina u sezone 2023/24 ne sudi najelitnije takmičenje bh. fudbala.

Sa druge strane Admir Musić je u prvom dijelu sezone sudio na šest mečeva Premijer lige, dok je Benjamin Deljković na centru bio četiri puta.

Oglasi

Treba dodati da su obojica sudija redovno sudile i na mečevima omladinskih kategorija, odnosno mečeve juniora i kadeta.

Navedenim sudijama je zabranjeno učešće u bilo kakvim službenim aktivnostima dok se postupak protiv ne okonča, navodi se u saopštenju.

"Vezano za dostavljene odluke Upravnog odbora Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo (UFSIKS) o isključenju iz članstva sljedećih sudija: Deljković Benjamin, Tičić
Mirza, Musić Admir, Hadžović Ermin i Mulahasanović Adis.

Shodno odredbama statuta UFSIKS, Fudbalski Savez Kantona Sarajevo, kao predlagač lista službenih lica Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo, ovim putem obaviještava nadležne organe i tijela NS F BH i NS/FS BiH da imenovana lica ne učestvuju u bilo kakvim službenim aktivnostima (seminari, sastanci, utakmice) za koja su predviđena, do okončanja postupka u okvirima Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo", navodi se u saopštenju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ranije su iz UFSIKS obavijestili javnost kako su sudije isključene Kodeksa o ponašanju članova.

"U proteklom periodu primijetili smo da se naše Udruženje koristi u političke svrhe od strane osoba koje nisu članovi, već su privrednici, privatnici ili političari. Želimo istaknuti da se UFSIKS jasno distancira od bilo kakvih radnji koje čine osobe koje nisu članovi Udruženja. UFSIKS je politički neovisan i nikada nije sudjelovao u nečasnim radnjama, posebno u izbornoj godini, unutar organizacija kao što su UFSIKS, NS/FS BiH, NS FBiH i FSKS", poručili su oni.

Top Komentari

papagaj
Navuce ih Irfan Peljto ko zadnje levate
1 0
Može li neko stati lopovima Pilavu, Spahiću i ugostitelju Čolpi na crtu. Kriminalci nam vode fudbal i nije čudo što smo tu gdje jesmo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi