Fudbal ili rat? Pogledajte statistiku posljednjih pet derbija Bešiktaša i Fenera

Za rubriku vjerovali ili ne

Fudbal ili rat? Pogledajte statistiku posljednjih pet derbija Bešiktaša i Fenera

Kada igraju Bešiktaš i Fenerbahče naboj je ogroman, ali kada se pogleda statistika njihovih posljednjih duela, stekne se dojam da su i jedni i drugi zaista prevršili sve granice. 

Na današnjoj utakmici ova dva kluba (2:2) viđena su tri crvena kartona, a na posljednjih pet derbija ih je podijeljeno čak jedanaest. Početkom sezone, Fener i Bešiktaš su igrali ligaški meč na Sukru Saracoglu stadionu i na toj utakmici je Fenerbahče dobio dva, a Bešiktaš tri crvena kartona i to je utakmica s rekordnih pet crvenih kartona.

Na posljednjih pet gradskih derbija dosuđeno je 180 prekršaja i podijeljena su čak 43 žuta kartona, što je pomalo nestvarna, ali tačna statistika.

Kada se već pravi osvrt na posljednjih pet utakmica ova dva tima, red je i da se spomene podatak da je Fenerbahče slavio dva puta a Bešiktaš jednom, uz dva remija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi