Fudbal je više od igre: Scena sa Gabigolom i uplakanim dječakom to dokazuje

Napadač Flamenga usrećio dječaka

Fudbal je više od igre: Scena sa Gabigolom i uplakanim dječakom to dokazuje

Midhat Šljivak

Aktuelni prvak Južne Amerike Flamengo uspješno je krenuo u odbranu naslova.

Tim iz Rio de Janeira savladao je kao gost kolumbijski Junior s 2:1, a nakon utakmice u centru pažnje bio je napadač brazilskog velikana Gabriel Barbosa - Gabigol.

Na terenu se po posljednjem sudijskom zvižduku pojavio dječak koji je želio dres od brazilske zvijezde. Policija je odmah reagovala i pokušala ga je zaustaviti u namjeri da dođe do fudbalera Flamenga.

U tome nisu uspjeli, a Gabigol je odlučio da dječaka maksimalno zaštiti od osiguranja i nije dozvolio da ga silom odvedu od njega. Poklonio mu je zatim dres i kopačke, a dječak je plakao od sreće nakon što je dobio ono što je silno želio.

Potez vrijedan svake pohvale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti