Igrao finale Svjetskog prvenstva, sada je beskućnik: 29 mu je godina, porodica ga kudi, a želi da...

Vijest koja je šokirala mnoge

Igrao finale Svjetskog prvenstva, sada je beskućnik: 29 mu je godina, porodica ga kudi, a želi da...

Admin Čaušević

Dosta je karijera koje su krenule neželjenim putem. Na početku su obećavale, ali su umjesto na vrhu završile u provaliji. Zna to i danas 29-godišnji bivši fudbaler koji je igrao i finale Svjetskog prvenstva, a sada je luta ulicama bez krova nad glavom.

Bila je 2011. godina kada su finale Svjetskog prvenstva za kadete igrali Meksiko i Urugvaj. Trijumf rezultatom 0:2 su odnijeli Nebeskoplavi i to pre 99 hiljada nadahnutih Meksikanaca.

Priliku da zaigra u finišu te utakmice imao je i Sebastian Canobra koji je ušao u samom finišu utakmice poslije čega je dobio poziv da zaigra za jedna od najvećih urugvajskih klubova, Penarol.

"Otišao sam sa euforijom i velikim očekivanjima, sa željom da napredujem", rekao je on svojevremeno, ali je dobio povredu ligamenata i njegov san je trajao veoma kratko.

Canobra je svojevremeno bio veliki urgvajski talenat

Mjeseci oporavka su se pretvorili u godine agonije. Igrao je uglavnom u nižim ligama. Posljednji meč je odigrao još 2018. godine za ekipu RKSV Scherpenheuvel.

Sada 14 godina kasnije Canobra je beskućnik kojeg se odrekla porodica. Ušao je probleme sa drogom i sada želi samo jedno. Krov nad glavom i da se negdje zaposli.

Oglasi

"On je 29-godišnji mladić, koji luta našim gradom Minasom, beskućnik je. Razgovarajući s njim, ispričao mi je svoju životnu priču, Pitao me je za pomoć i kaže da želi imati posao i mjesto za život", napisao je jedan od korisnika Facebooka kad je sreo Urugvajca, ali je nakon raznih komentara izbrisao svoju objavu.

Naime, ubrzo je vijest o objavi na Facebooku stigla do Canobrinom brata koji je odlučio da ispriča pravu istinu o svojevremeno talentovanom veznjaku.

Posljednji meč je odigrao još 2018. godine

"Niko osim nas ne zna kroz što smo prošli i kakvu smo mu pomoć pružali do posljednjeg dana kada nas je zamolio za pomoć", napisao je brat te dodao:

"Svako ima pravo komentirati jer je to javno objavljeno, ali molim za poštovanje i, ako niste upućeni u temu, poštedite se komentara", poručio je on.

U decembru 2023. godine Ministarstvo za socijalni rad mu je pronašlo utočište u jednom centru kojeg je on brzo napustio. "Uznemiren sam", poručio je on i otišao.

Na kraju je porodica odlučila otputovati do Canobre kako bi mu pomogla, dok je se i Udruženje profesionalnih fudbalera Urugvaja poručilo da će mu pružiti svako moguću pomoć.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi