Scena iz Buenos Airesa tjera suze na oči, Bielsa ide prema klupi, a onda šok na njegovom licu

Nije zaboravio svog učitelja

Scena iz Buenos Airesa tjera suze na oči, Bielsa ide prema klupi, a onda šok na njegovom licu

E. Čaušević

Argentina je sinoć na svom terenu doživjela poraz od Urugvaja sa 2:0 u meču petog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a u centru pažnje našao se legendarni stručnjak Marcelo Bielsa koji je u Buenos Airesu doživio scenu za pamćenje.

Urugvaj je uspio da zada težak udarac Argentincima koji su očekivali da će njihov tim predvođen Lionelom Messijem da upiše tri boda, ali su gosti na kraju s punim plijenom napustili Buenos Aires.

Gosti su poveli sa 1:0 u 41. minuti kada je Ronald Araujo pogodio mrežu Argentinaca, dok je u samom finišu meča Darwin Nunez postavio konačnih 2:0 za Urugvaj.

U centru pažnje ovog susreta našao se legendarni stručnjak Marcelo Bielsa koji je prije nekoliko mjeseci preuzeo reprezentaciju Urugvaja. Bielsa se sinoć vratio kući, no nije imao milosti prema reprezentaciji svoje domovine.

Međutim, koliko svi cijene ovog 68-godišnjeg stručnjaka pokazali su aplauzi koje je Bielsa dobio, ali jedan trenutak će on posebno da pamti.

Oglasi

Naime, dok je Bielsa išao prema klupi Urugvaja ispred njega se neočekivano pojavio legendarni Pablo Aimar koji je trenutno član stručnog štaba Lionela Scalonija u reprezentaciji Gaučosa.

Aimar je stao ispred Bielse koji se iznenadio kada ga je ugledao, a potom su se srdačno pozdravili i zagrlili.

Inače, Bielsa i Aimar su sarađivali još prije 20 godina dok je ovaj stručnjak bio na klupi mlade, a zatim i A reprezentacije Argentine, a upravo je Aimar tada bio na početku karijere i dio te reprezentacije.

Da i 20 godina kasnije cijeni i poštuje nekadašnjeg trenera Aimar je pokazao na fantastičan način, a video sa sinoćnjeg meča postao je hit na društvenim mrežama.

Top Komentari

Mel_Glupson
Vako i đeko kuja grli vicu kad ga vidi...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi