Ugarte je brutalno ponizio Messija i saigrača, a Leo je poručio: "Bolje da ne kažem šta mislim"

Vatreno je sinoć bilo u Buenos Ariesu

Ugarte je brutalno ponizio Messija i saigrača, a Leo je poručio: "Bolje da ne kažem šta mislim"

S. Mlaćo

Vatreno je sinoć bilo u Buenos Ariesu u duelu Argentine i Urugvaja u meču 5. kola kvalifikacija Južne Amerike za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Proradila je 'vrela krv' i sasvim očekivano gledali smo i česte sukobe nogoemtaša te provokacije. Gosti su slavili 2:0 i sada su na tabeli odmah iza Argentine, a u centru pažnje sinoć je bio Lionel Messi.

Očigledno da je i sam Messi izgubio živce, pa je u jednom trenutku započeo sukob, te čak za vrat uhvatio protivničkog igrača. Za to ipak nije kažnjen, pa možemo slobodno reći da je odlično prošao.

Ni Urugvajci su nisu mogli smiriti, pa je Manuel Ugarte napravio potez o kojem će se pričati. On je Rodrigu de Paulu poručio da nastavi oralno zadovoljavati Messija, te je to bilo vidljivo u TV prenosu. Zaista nesvakidašnja gesta, no u tom trenutku sigurno se teško bilo suzdržati.

Messi je naravno dobio pitanje novinara o navedenoj situaciji, s obzirom da je i sam mogao vidjeti potez Urugvajca.

Oglasi

"Možda je i bolje da ne kažem šta mislim. Ovi mladi bi se morali naučiti poštovanja prema starijim od sebe", naveo je Messi.

Sigurno je i Messiju zasmetao ovaj potez, ali to i nije ništa novo. Protivnici ga često provociraju na sve načine, a i sinoć je bio u okršaju, te je dobro prošao.

Nije isključen, iako je lako mogao za nesportsko ponašanje koje bilo vidljivo 'golim okom'.

Podsjetimo, Urugvajci su sinoć slavili golovima Arauja u prvom poluvremenu, te Nuneza tri minute do kraja meča. Upisali su tri itekkao važna boda, te sigurno u mnogo boljem raspoloženju dočekuju nastavak kvalifikacija.

Argentinci su sigurno razočarani, nisu se nadali porazu i prekinuli su svoj pobjedonosni niz. Urugvaj im je otkrio nedostatke koje imaju, no i dalje su glavni favoriti za prvu poziciju.

Top Komentari

user1620593935
Ronaldo je projekat Fife i Uefe, sve mu je kupljeno i namešteno jer je Barsa imala Mesija koji je ipak bio u svemu bolji od projekta. Koliko je Ronaldu poklonjeno Liga prvaka i zlatnih lopti, koliko su puta menjali kriterije samo da je on dobije...
0 1
user1676286668
Neku neko slomi nogu taj je završio sa profesionalnim fudbalom....Jel moguće da mu se sve namješta i ovako popusta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi