Urugvaj šokirao Argentinu, Messi se tukao i davio protivnika, ovakvog ga nikada nismo vidjeli

Uzbudljivo je bilo sinoć

Urugvaj šokirao Argentinu, Messi se tukao i davio protivnika, ovakvog ga nikada nismo vidjeli

S. Mlaćo

U kvalifikacijama Južne Amerike za plasman na Svjetsko prvenstvo sinoć smo vidjeli veliko iznenađenje. Do sada sjajni Argentinci upisali su tek prvi poraz, a rival im je bila selekcija Urugvaja.

Urugvaj je slavio 2:0 i pokazao da ima kvalitet za velike stvari, te sada Urugvajci imaju tek dva boda manje u odnosu na Argentinu.

Slavili su golovima Arauja i Nuneza (0:2), te im je ovo bila prva pobjeda ikada na gostovanju kod Argentine u kvalifikacijama. Naravno, domaći su bili razočarani, pa smo vidjeli i veoma ružne scene.

Radilo se u sukobu igrača na terenu, a sve je započeo Mathias Olivera koji je se sukobio sa Rodrigom De Paulom. Činilo se da će za početak sve ostati na verbalnom sukobu, ali 'vrela krv' je proradila. U sve se umiješao i najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi koji nije poznat kao nogometaš koji voli sukobe na terenu.

Očigledno da je i Messi bio razočaran partijom njegove selekcije, a dotrčao je do Olivere, te ga udario laktom u predjelu prsa. Zatim ga je uhvatio i lijevom rukom za vrat, a igrači su počeli sa dodatnim naguravanjem.

[twitter]https://twitter.com/collinabanter/status/1725318601714905213[/twitter]

Oglasi

Nije došlo do udaraca, no očekivalo se da će Messi biti žestoko kažnjen. Ipak, nije i sudije su mu progledale kroz prste, a jasno je da se to ne bi desilo da je u ovoj situaciji bio neki manje poznatiji igrač.

Messi je očigledno izgubio živce, ovakvog ga rijetko viđamo, ali opet i prođe bez kartona. U ovom slučaju mogao je sasvim lako dobiti crveni karton i otežati svojoj reprezentaciji posao u narednim utakmicama, no reputaciju koju ima bila je od ključne važnosti.

Sudije često progledaju 'kroz prste' velikim zvijezdama, što smo vidjeli i sinoć. Messi je sinoć ujedno i prekinuo niz od devet uzastopnih utakmica reprezentacije u kojima je postizao pogodak.

Sinoć je zaigrao od prve minute, ali nije to bila njegova noć, kao ni njegove selekcije. Morali su pružiti ruku Urugvajcima, ali poraz im na kraju može i dobro doći. Dodatno će se konsolidovati, 'stati na zemlju' i nastaviti svoj put.

Brazil ponovo razočarao, bliže je donjem dijelu tabele

U preostalim utakmicama sinoć treba istaći pobjedu Kolumbije nad Brazilom 2:1, te remi Čile i Paragvaja bez pogodaka (0:0).

Argentina trenutno ima 12 bodova, Urugvaj je na deset, a Kolumbija ima devet. Brazil je tek na sedam bodova i zauzima sedmu poziciju na tabeli. Brazilci se moraju što prije 'probuditi' i definitivno su pod velikim pritiskom kada su naredne utakmice u pitanju

Top Komentari

Madridista
Dajte mu neku nagradu, Nobela npr, da se smiri akrap...
1 2
RZ88
Možete ga popusit messiu *****i Ronaldovi. Možete li spavati sto vam ***** nema titulu SP? Kako je gledat Messia?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi