Francuska, Njemačka i Argentina ispali sa fudbalskog turnira
Foto - Screenshot

Olimpijske igre

Francuska, Njemačka i Argentina ispali sa fudbalskog turnira

M. Šljivak

Fudbalske reprezentacije Francuske, Njemačke i Argentine ispale su sa turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Iako su sve ove selekcije važile za favorite u grupama na kraju su velike fudbalske nacije razočarale i neće se boriti za medalje.

Francuska je danas u 3. kolu pregažena od domaćina Japana sa 4:0 i zauzeli su treće mjesto u grupi u kojoj su pored ovih reprezentacija bili još Meksimo i Južna Afrika. Trikolori su osvojili tri boda.

Golove za Japan postigli su Kubo, Sakai, Miyoshi i Maeda i domaća selekcija je završila kao prva u grupi sa maksimalnih devet bodova, a iz grupe A dalje ide još Meksiko.

[streamable]https://streamable.com/3tr0s8[/streamable]

Oglasi

Njemačka je remizirala (1:1) sa Obalom Slonovače u utakmici u kojoj im je bila potrebna pobjeda za plasman dalje.

Na kraju do nje nisu uspjeli doći. Njihov rival je prošao dalje baš kao i selekcija Brazila koja je glavni favorit za zlato po onom što su dosad prikazali na turniru.

Bez plasmana u četvrtfinale ostala je i Argentina. Gaučosi su u direktnom duelu remizirali sa Španijom (1:1) i kako je Egipat dobio Australiju sa 2:0, Argentina je osatala bez plasmana u završnicu turnira.

Španija je iz grupe C prošla dalje kao prvoplasirana, a Egipat je uspio da se domogne druge pozicije.

Parovi četvrtfinala su sljedeći:

Japan - Novi Zeland
Južna Koreja - Meksiko
Španija - Obala Slonovače.
Brazil - Egipat

Top Komentari

GangEvil877777
Iskreno nikad me ove olimpijske igre nisu interesovale,to je za mene kao neka vrsta bajramskog turnira. Nista bitno ima takmicenja veliki koje znace vise od ovih gluposti 10 puta bar govorim za fudbal jer to je jedini sport koji pratim
8 0
user1597698961
Pa nije to svjetsko haha,,****te stw ocekivati od francuza kad je glavni igrac Gignac sa 36godina,,u argentini niko poznat,njemci skoro niko poznat,u brazilaca samo richarlison ,,spanija oma najpoznatije igrace ali ne igraju efikasno kako sak mislio da ce igrati.. Opcenito fudbal na OI je nula ,ne znam zasto ali nula je.. Kosarkasi dolaze sa najjacim rosterima,rukometasi takodjer,ne znam zbog cega je s fudbalom drukcije
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi