Brazilski savez izabrao selektora, klub iz vlastite zemlje ih šokirao zahtjevom

Pravila su sasvim jasna i ne žele popustiti

Brazilski savez izabrao selektora, klub iz vlastite zemlje ih šokirao zahtjevom

Samir Mlaćo

Fudbalska reprezentacija Brazila trenutno je bez selektora. Naime, CBF je otpustio privremenog selektora Fernanda Diniza i on je završio svoju epizodu.

Predsjednik Saveza Ednaldo Rodrigues je kazao da želi pronaći stalno rješenje, te da će to biti cilj u narednom periodu.

Zbog toga je i prekinuta saradnja sa Dinizom koji je imao jednogodišnji ugovor, ali je jasno bilo da neće se dugo zadržati, bez obzira kakav rezultat da napravi.

Glavna meta Brazilaca bio je iskusni Carlo Ancelotti, no on je produžio ugovor sa Realom Madridom i razočarao čelnike brazilskog saveza.

Ancelotti je navodno bio veoma blizu Brazila, no odlučio je nedavno da ipak ostane u Realu i potpiše novi ugovor do 2026. godine.

Oglasi

Sada čelnici ovog Saveza žele dovesti trenera Sao Paula Dorivala Juniora, a već se i razgovaralo o tome. Ipak, Sao Paulo ne žele prepustiti tek tako svog trenera i traže od Saveza čak 900.000 eura obeštećenja.

Nogomet, te sama reprezentacija, za Brazilce jeste svetinja, no klubovi cijene sebe i sada su nastali problemi pri eventualnom sklapanju ugovora.

Spominjao se i Jose Mourinho, ali...

Zanimljivo da su mnogi na klupi Brazila voljeli vidjeti i Josea Mourinha. Mourinho je trener Rome, te mu je očigledno lijepo u Rimu i ne razmišlja o odlasku. Pričalo se da ima želju sa klubskog nogometa preći na reprezentativni, no on je brzo 'ugasio' sve nade.

"Niko me nije pozvao, kao i mog agenta", rekao je jednom prilikom Mourinho i tako isključio sve mogućnosti da ga vidimo u ovom zanimljivom angažmanu.

Brazil uskoro očekuju dvije prijateljske provjere i pravi ispit za novog selektora koji će gotovo sigurno biti imenovan do kraja ovog mjeseca. Rivali će biti selekcije Engleske i Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi