Felipe Melo izazvao zemljotres u Brazilu riječima o Messiju

Snažne riječi

Felipe Melo izazvao zemljotres u Brazilu riječima o Messiju

Edmir Škorić

Brazilci i Argentinci veliki su rivali, u bilo čemu, a naročito fudbalu, pa je izjava Felipea Mela o Lionelu Messiju teško primljena u njegovoj domovini.

Reprezentacija Brazila najuspješnija je u historiji fudbača, pet puta je bila svjetski prvak, no posljednji put prije 20 godina (1958., 1962., 1970., 1994. i 2002.).

Njaveći rivali Brazilcima, Argentinci, osvojili su krajem 2022. godine Svjetsko prvenstvo u Kataru. Zahvaljujući Lionelu Messiju stigli su do svoje treće svjetske titule, prethodne dvije osvajali su 1978. i 1986. godine.

Felipe Melo je tokom karijere imao priliku igrati protiv Messija u dresu Brazila, Racing Santandera, Almerije, Fiorentine, Juventusa...

Brazilce to ne raduje, ali ne mogu ne prepoznati kvalitetu ponajboljeg igrača Argentine. Bivši brazilski reprezentativac i igrač južnoameričkog prvaka Corinthiansa, 40-godišnji veteran Felipe Melo, nema problema nahvaliti svog velikog rivala.

Oglasi

“Lionel Messi je najbolji igrač kojeg sam ikada vidio. Ako ne zabije tri gola, namjestit će tri gola. To je razlika između njega i svih ostalih. Imam Messijevu sliku u kući kako bi moja djeca i unuci mogli vidjeti da sam igrao protiv njega. Messi je idol za mnoge Brazilce", rekao je Felipe Melo.

Pitanje je da li je Melo na ovaj način otkrio javnu tajnu i da Brazilci zaista obožavaju Messija iako imaju veliki broj fudbalskih zvijezda u svojim granicama.

Zaključak je da Messija obožavaju i u Brazilu, ali da mnogi ne žele javno to da priznaju. Messi se svakako smatra najvećim fudbalerom u historiji fudbala, iako će Brazilci reći da je to bio Pele.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Messi je osvajanjem Svjetskog prvenstva na neki način pokazao da je najbolji. Samo taj trofej mu je nedostajao nakon što je prethodno na klupskoj razini uspio da napravi apsolutno sve.

On je u Barceloni godinama bio najbolji na svijetu, ima osam rekordnih Zlatnih lopti, a posljednju je dobio prošle godine kao igrač Inter Miamija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi