Fudbaler Huddersfielda suspendovan zbog nasrtaja na Sanea

Nakon zadnjeg sudijskog zvižduka

Fudbaler Huddersfielda suspendovan zbog nasrtaja na Sanea

Manchester City je uspio slaviti gostujuću pobjedu nad Huddersfieldom i nastaviti sjajan niz pobjeda u Premier ligi, uprkos činjenici da su Građani na poluvremenu bili u zaostatku.

Huddersfield je poveo nakon autogola Otamendija, koji je nesretno skrenuo loptu u vlastitu mrežu u zadnjim trenucima prvog poluvremena.
Ipak, Manchester City golovima Aguera u 47. minuti, sa bijele tačke, i Sterlinga u 84. stiže do preokreta i pobjede.
Osim što je ispustila vodstvo, ekipa Huddersfielda je u duelu sa Cityjem ostala i bez veznjaka Rajiva van La Parre.
Naime, on je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka nasrnuo na fudbalera Građana Leroyja Sanea zbog čega je zaradio direktan crveni karton.
Ova dva fudbalera su se prvo međusobno naguravala, da bi potom Van La Parre uhvatio Sanea za vrat.

Foto: AP

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrači obje ekipe su uspjeli razdvojiti Sanea i Van La Parrea, ali će fudbaler Huddersfielda propustiti naredne tri utakmice svoje ekipe jer je suspendovan zbog ovog postupka.
Holandski fudbaler je tako učinio medvjeđu uslugu svojoj ekipi koju očekuju gostovanja kod Arsenala i Evertona, te domaći meč sa Brightonom.
Zbog svoje "uloge" u incidentu Sane je zaradio žuti karton.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi