Fudbaler Istre 1961 neočekivano završio iza rešetaka

Pomalo nevjerovatan slučaj u Hrvatskoj

Fudbaler Istre 1961 neočekivano završio iza rešetaka

Samir Mlaćo

Pomalo nevjerovatan slučaj zadesio je Hrvatsku. Naime, Ivan Zgrablić, prvotimac Istre 1961, u petak je uhapšen  u centru grada, s obzirom da je nakon prvoligaške utakmice Istre 1961 i Cibalije (0:0), sa pripadnicima navijačke skupine Demoni prisustvovao protestima zbog odnosa grada prema klubu.

Zgrablić se ponašao nedolično, te je i uhapšen, a zatim nakon kriminalističke obrade pušten iz pritvorske jedinice u Policijskoj upravi Istarskoj. Navedeno mu je prijava zbog počinjenja kaznenog dijela prisile prema službenoj osobi.

Demoni su nezadovoljni zbog situacije u klubu, te su palili dimne kutije, baklje i petarde, a Zgrablić se očigledno nije mogao obuzdat. U pritvoru je proveo dvije noći, a uhapšena je i još jedna osoba.

Istra 1961 trenutno je osmoplasirana momča lige sa 21 osvojenim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi