Nekadašnji mladi reprezentativac BiH pojačao Istru

Aleksandar Jovičić stigao na posudbu

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH pojačao Istru

Hrvatski prvoligaš NK Istra 1961 je danas saopštio da je angažovao tri pojačanja za nastavak sezone, a jedno od njih je i 22-godišnji Aleksandar Jovičić.

Jovičić u Istru stiže na posudbu iz Slaven Belupa, ekipe sa kojom je na ljeto 2016. potpisao trogodišnji ugovor.

U taboru Istre očekuju od Jovičića da bude pojačanje u štoperskoj liniji ekipe koju vjerovatno očekuje borba za opstanak do kraja sezone HNL-a.

Aleksandar Jovičić je seniorsku karijeru počeo u Rudaru iz Prijedora, a nastupao je još i za banjalučki Borac i Krupu. Za mladu (U21) reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao šest susreta.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osim Jovičića u Istru je na posudbu iz Osijeka stigao Nikola Matas, kao i Brazilac Bady, inače član turskog Genclerebirligija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi