Fudbaler Kolna zbog privatnih problema prekinuo karijeru

U 29. godini života

Fudbaler Kolna zbog privatnih problema prekinuo karijeru

Teme:

Na dan kada je Claudio Pizarro potpisao za Koln, redove ovog njemačkog kluba je napustio Artjoms Rudnevs. 

Kako je saopštio menadžer kluba Jorg Schamdtke, ovaj 29-godišnji napadač je zbog privatnih problema zatražio hitan raskid ugovora, te je ujedno i završio svoju profesionalnu karijeru. 

"Artjoms se mora potpuno posvetiti svojim problemima. Mi to poštujemo i ne želimo ulaziti u to. Njemu se zahvaljujemo na svemu što je uradio za naš klub i želimo mu sve najbolje u budućnosti", kazao je Schamdtke. 

Rudnevs je sa njemačkim klubom imao ugovor do juna 2019. godine. Ranije je, podsjećanja radi, igrao za Hamburger SV, Hannover, Lech, Zalaegerszeg i Daugavpils. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za reprezentaciju Latvije je odigrao 38 utakmica i postigao dva pogotka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi